Gönderen Konu: bloklarımıza ne oldu  (Okunma sayısı 13885 defa)

gülen arıcılık

• Acemi Üye
  • *
  • arı her zaman üretir yeterki sen adam ol
    • GÜLEN ARICILIK
bloklarımıza ne oldu
« : 08 Mart 2011, 20:55:28 »
    selam arıcı arkadaşlar bloklarımıza ne oldu haberdar olanınız varmı şu anda hangi bloga girmeye çalışsam mahkeme kararıyla erişim engellendi diyor şahsen ben başta arı bakanımızınki olmak üzere birçok bloktan faydalanıyordum  artık arıcılıkla ilgili blok kalmadı sonumuz hayrola
GÜLEN ARICILIK_VİZİR BAL
http://gulenaricilik.blogspot.com/

miriliburak

• Ziyaretçi
Ynt: bloklarımıza ne oldu
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2011, 21:40:24 »
Maalesef blogspot' a erişim yasaklandı. Sebebi ise futbol oyunlarının korsan olarak blogspot sitelerinden yayın yapılması. Googlenin Türkiye mahkemelerini tanımaması sonucu durum buralara geliyor. Bize göre acaip saçma bir durum ama karar verilmiş verilen karara cümleten uyulması gerekiyor. Bloglara  erişim zor değil ama binlerce kişiyede yasak sitelere girişi öğretmeye kalkar isek bir karar da bize verirler. Hiç gerek yok
Mehmet Yüksel abimiz bloğu (http://aricimehmetyuksel.wordpress.com/) buraya taşıyıp sağolsun bilgilere ulaşımı kolaylaştırmış.
Ali Türk abimiz ise bloğu forumun ana sayfasına aldı çoğu konuda forumda işleniyor.
Muhteşem abimiz (http://www.ariciilkyardim.blogcu.com/) bloğunu burda yayınlıyor.

Velhasıl önemli bloglara ulaşım hala kolay.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2011, 21:43:45 Gönderen: miriliburak »

yusuf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2011, 00:28:29 »
açılır açılır sabredin az  8)

farklı paylaşım yerleri aramaya gerek yok dinlendiriyoruz bloglarımızı  ;)

digiturk hortumcusu abone kaybı başlayınca açın blogları diye haykıracak çok yakında

mesela ben

digiturk kurumuna aboneliğimi iptal ediyorum sebebi blogspot ların kapatılmasına sebep olan açgözlü bir kurumun abonesi olmaktan utanç duyuyorum diyede not düşünce kurum tutuşmuştur.

aynı yöntemi yapacak binlerce abone vardır....

yusufsalmaz

• Acemi Üye
  • *
  • Arı ve Arı Ürünleri Ne Büyük Bir Nimet.
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2011, 12:17:05 »
Sadece 3 dakikanızı alıcak olan bir işlem ile bu sorunu çözebilirsiniz. ben şuan tüm bloglara girebiliyorum ama genelde güncellenmediği için bir kıymeti yok. sizler bloglarınızı güncellemeye devam edin girip görmek isteyen DNS ayarlarını değiştirsin. Bunun yanında sonsuza dek kapalı kalıcak değil ya.. elbet açılır. Ülkemizde böyle komik ve üzücü olaylar ile her zmaan karşılaşıyoruz malesef.

Şimdi isterseniz sizlere Dns ayarlarınızı değiştirmek için izleyeceğiniz basit 6 adımı açıklamak istiyorum.

1.) Deneetim masası --> Ağ Bantılarına Tıklanır
2.)Yerel Ağ Bağlantılarında Sağ tuşla özelliklere girililr.
3.)internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip özellikleri butonuna giriyoruz
4.) Dns sunucularına sırasıyla ilk kutuya:156.154.70.22 İkinci kutuya: 156.154.71.22 rakamları yazılır.
5.) Yerel ağ bağlantıları bölümüne tekrar geliyoruz ve yine sağa tıklayarak açılan bölümde "Onar" diyoruz.
6.) Artık Dns sunucnuz değişmiş ve yasaklı siteye giere hale gelmiş oluyorsunuz.

Şekerli

• Yeni Üye
  • **
    • ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2011, 23:44:35 »
Sayın yusufsalmaz, benmi yanlış anladım acaba? dediğinizi uyguladım fakat beceremedim galiba...

Yerel ağ bağlantısı dediğiniz aynı mekandaki pc. ler ile irtibat sağlayan bağlantı değilmi, ben mi yanlış anlıyorum.

Bende bir adet pc. var ve o ağ kullanılmıyor.

Sizin kastettiğiniz ağ internete bağlandığımız ağ olabilirmi, rakamları bu ağa mı girmemiz gerekiyor acaba?

Konuya açıklık getirirseniz memnun olurum...

miriliburak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2011, 00:31:36 »
Ali abi o seçeneklere gerek yok verdiğim linkteki dosya üstte yazılanla aynı karakterlere sahip host dosyasını değiştiriyor. Kullanım dili Türkçe biraz kurcalayınca çok basit olduğunu göreceksiniz. Yalnız internet sayfalarınız kapalı iken uygulayın.

http://www.dosya.tc/downloadss/mG3iDG/Yasak_Yok.rar.html

yusufsalmaz

• Acemi Üye
  • *
  • Arı ve Arı Ürünleri Ne Büyük Bir Nimet.
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2011, 10:56:30 »
Sayın şekerli. Dediğiniz gibi ağ balantıları bir kaç bilgisayarın birbirleri ile iletişimini ve internet bağlantısını paylaşmalarını sağlayan bir program olmak ile birlikte sadece sizin bilgisayarınızın internete bağlanırken kullandığı ip no, dns gibi ayarlarıda içermektedir. aşağıda vereceğim link te resimli olarak yapılacak işlemler anlatılmakta umarım yardımcı olabilirim. Blogları takip edememek bir arıcıyı tamda sezon başlarken çok üzüyor. saygılar.

http://blogumdan.com/2008/01/dns-ayarlari-nasil-degistirilir-resimli.html

Şekerli

• Yeni Üye
  • **
    • ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2011, 23:35:13 »
Galiba gerek kalmadı, hadi gözümüz aydın bloglar açıldı!

manap

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2011, 15:30:42 »
yine açmıyor bunlar
fakat ben farklı bir sistemle açıyorum
şöyle.......
googledan ULTRASURF  programını indirip kuruyoruz(u96 olursa iyi olur)
sonra ultrasurf simgesinin üzerine tıkla
interneti açıyor ve köşede asma anahtar cıkıyor
buradan istediğimiz sayfaya gidebiliriz
NOT== interneti kapatırken ekranın sağ alt köşesindeki
anahtarın üzerine gelip sağ klik interneti kapa yazısını tıkla
hepsi bu kadar
kolay gelsin

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2011, 20:15:04 »
DNS Numaraları normalde bilgisayar tarafından otomatik olarak seçilirse daha kolay ve boşta olan hatları seçmete.
Bu tarifteki DNS numaraları Googlenin kendi DNS numaraları ve bilgisayarınıza zarar vemeyenidir.

Bu numaraları nereye ve nasıl girecegiz. Ekranımızın en alt sağ köşesinde internetin bağlı olup olmadıgını kontröl ettiğimiz çift minik ekran yanıp söner. Resimde kırmızı içine aldım. Bu resimdeki kırmızı içine alınan yer çift tıklanır. Ve karşımıza alttaki pano gelir.

Burada ise özellikler tıklanır. Özellikleri tıkladıgımızda bir başka aynı panoda başka şeyler çıkacak. Bir alt resimde görülen yeri gene çift tıklıyorsunuz.

Çift tıklanacak yer, internet iletişim kuralları TCP olan. Bunuda tıkladıgınızda aşagıdaki pano gelecek.

Bu pano geldiğinde üst sıraya 8 8 8 8 girilecek.
Alt sıraya 8 8 4 4  girilip tamama basılıp onaylandıgında bilgisayarınız bloklara girebiliyor. Bu şekilde girebiliyorsunuz fakat tam olarak tüm işlerinizi yapamaıyorsunuz, dün  gece ben yayın yaptım, bu gün kontrol paneline ulaşamıyorum. Fakat tüm blokları görüp okuyabiliyorum.

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

naim yiğit

• Acemi Üye
  • *
karniol arısı hakkında
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2012, 01:42:08 »
selam arcı arkadaşlar bu karniol arısı hakkında bilgi ve karniol anası nerden temin edebiliriz

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2012, 08:27:39 »
Naim Yigit, böyle bir arı ırkımı varmış? sanki ilk defa böyle bir ırk arı duydum.
Foruma üyelik tarihin= 21 Nisan 2011, 14:46:53 nerdeyse bir sene oluyor ve ilk gönderin bayağı ilginç olmuş, kimsin, hangi çağda yaşıyoruz ve bu kadar sürede forumda ne yaptın, günaydınmı desem, hoş geldinmi desem. İnsanları anlamak kadar zor bir şey yok.  Üyeliğiniz zarfında forumda bulundugunuz sürede 28 dakika, gecenin yarısında derdin neydide karniol arısı arıyorsun ???
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2012, 08:51:43 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Muhittin YILMAZ

• Acemi Üye
  • *
    • http://minikarc.blogspot.com/
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2012, 18:12:17 »
Naim Yigit, böyle bir arı ırkımı varmış? sanki ilk defa böyle bir ırk arı duydum.
Foruma üyelik tarihin= 21 Nisan 2011, 14:46:53 nerdeyse bir sene oluyor ve ilk gönderin bayağı ilginç olmuş, kimsin, hangi çağda yaşıyoruz ve bu kadar sürede forumda ne yaptın, günaydınmı desem, hoş geldinmi desem. İnsanları anlamak kadar zor bir şey yok.  Üyeliğiniz zarfında forumda bulundugunuz sürede 28 dakika, gecenin yarısında derdin neydide karniol arısı arıyorsun ???

Bu yazı üzerine: ben de pirelendim. (Eğer bir sağlık sorunu varsa özür dilerim.)
Sayın Ali Bey, Lütfen Sayın Naim YİĞİT beyin üyelik bilgilerinide (Tabi bizimkileri de) yayına verirmisiniz.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 13:37:05 Gönderen: Muhittin YILMAZ »
BİZ, BİZE YAKIŞANI YAPMAYA ÇALIŞIRIZ.

Doğanşehir / MALATYA
Yaş 42
http://minikarc.blogspot.com/