En büyük arı zararlısı nedir biliyormusunuz?
.... İ N S A N ....
Aslında bu yaratıklara insan bile denemez.
OLAYA GELİNCE:
Ben amatörce arıcılık yapıyorum. Beş kovan arım vardı; üçünü muğlaya gönderdim, biri köyümde birini de işyerine koymuştum.
işyerinde bulunan arım bir kaç kez tacize uğradı. Çoluk çocuk kimse artık, kapağını açmışlar yere düşürmüşler falan filan;
iyi hoş artık içinde bal olmadığını anlayınca bi daha gelmezler diye düşünmüştüm.
Ta ki, havaların güzel olduğu bir gün besleme yapayım diye gidinceye dek.
Hiç aklıma gelmedi resim çekmek .
Ama manzarayı görmeliydiniz kovanın kapağını bir yana atmışlar petekleri çıkarmışlar parçalamışlar üstü açık kaldığı için arılar peteklere kafalarını sokmuş ve ölmüşler. Manzara bir arıcı için çok ama çok acı vericiydi. Bırakın arıcıyı insan olan insan o arıların o haline dayanamaz.
arı için en kötü zararlı bence haram helal bilmeyen kul hakkı nedir anlamayan bu yaratıklar.
Ve arkadaşalar bu arı işyerinin bahçesinde, çevremiz duvarla çevrili hangi arada giripte bunu yaptınız inanılır gibi değil!..
Arının kışın yemesi için sırlatılmış balın yarısı içine yarısı yere parçalayıp almışlar. O balı nasıl yediniz. Ne diye yediniz.
Ben size hakkımı helal mi edeceğim. Bırakın beni o arıcazlar o soğukta telef olmuş onlar haklarını sormıcaklar mı?
Onu bunu bilmem bizim memleketimiz acilen dürüstlük,haram helal, kulhakkı konularında şitdetle eğitilmeye ihtiyacı var.
Ve çok bahsedilmiyor belki ama kovanı çalınmayan kovanı tacize uğramayan arıcı yok gibidir.
Rabbim bu en büyük arı zararlısının zararından şerrinden cümlemizi korusun.