Arıcılık biği paylaşım formumuz açılalı bir sene olmak üzere. Bir ay sonrası 1 sene olacak. Adı üstünde burası arıcıların bilgi ve tecrübelerinin paylaşıldıgı yerdir. Her soruya cevap verecek durumdada degiliz. Bazen öyle soru soruluyorki bilemeyiz. Bildiğimiz konuda başımızdan geçenleri paylaşırız.
Benim ilkelerimde birisi defalarca yazdım, kopyala yapıştır mantığına karşıyım. Birileri bir şey yazmış görünmek için 10 tane yazıyı bir yerden kopyalayıp yapıştırsa benim açımdan bu yazıların bir degeri yok. Başka forumlarda, gündemde kalabilmek için neler yapılır beni ilgilendirmez.
Benim amacım birisinin bir sorunu olduğunda foruma gelip arattığında tonlarca boş yazı okutmadan ihtiyacı olan kişinin talebini karşılamaktır.
Bunu şöyle örnek vereyim, diyelimki bşilgisayar ön bellegini temizlememiz gerekiyor, hafıza boşalırsa bilgisayar daha hızlı olacaktır.
Bunu arama motorunda arattırıyorum, dünya yazı okuyorum ama benim bilgisayardan ön bellek temizleyecek bilgilerimi vermiyor. Bazen öyle birisi yazı yazmışki, üç cümleyle sizin sorunu çözülmüş oluyor.
Arıcılık bilgi forumlarında sorunlarımızı çözemedikten sonra, anlamsız yazıların forumlara yazılmasını bu açıdan gereksiz buluyorum.
Yani birilerinin bir yerlerden bir sürü yazıyı kopyalayıp yapıştırması, bizim arıcılığımıza bir katkı yapmaz.
Bize katkı yapacak olan, arıcılık yaparken başımızdan geçen olumlu veya olumsuz tecrübelerdir.
Polen nasıl üretilir bu yazılır, arı sütü nasıl üretilir bu yazılır, bunlardan burada ilaç nasıl yaparız yazılamaz. Yazılmamalıdır işin boyutu başka yerlere gidiyor.