Gönderen Konu: arıların beslenmesi  (Okunma sayısı 27267 defa)

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #15 : 28 Mart 2010, 15:33:53 »
 "şimdi eskiler neden kek verin diye bas bas bağırıyor anladım. şerbet vermek her zaman için arılarda risk taşıyor."

"ben olayı kek yada şurupla besleme tartışmasına çekmek amacıyla söylemedim.
sadece yaptığım işin ne kadar hobi amaçlı olsada ciddiyetle yapılması gerektiğinin farkına vardığım için söyledim."

Asım bey yukarıda alıntı yaptığım yazılarınızdan dolayı diyorumki

Asım bey bir işin ciddiyetle yapılmasının en başta gelen kuralı kanıta dayalı güvenilir bilgilerle yapılmasıdır. Hobi amaçlı olarak ve kısa süredir yapılan bir arıcılık uygulamasında yaşanan bir olumsuzluk; uzun süredir bloglarda tartışılan ve yurt dışındaki güvenilir kuruluşların yayınlarıyla desteklenen bir uygulamayı çürütüyor ve yanlışdır dedirtiyorsa bu ciddiyet değildir. Benimde amacım kırıcı olmak değildi ama napalım siz istediniz.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2010, 15:41:14 Gönderen: Dr. Muhteşem Turunç »

YUSUF ŞİMŞAK

  • Genel Moderatör
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 80
  • KARŞINDAKİNİ NASIL İSTİYORSAN ; ÖYLE OL...
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #16 : 31 Mart 2010, 03:46:42 »
SLM...

Hala illaki kek olsun diyen varsabize birşey demek düşmez.Keklemeye ve keklenmeye devam edebilirler.Üzüldüğüm nokta arıya yazık oluyor.Arı yaşamak için kekçiler ise yaşatmamak için savaşıyor.

SLM ve Muhabbetle...
:)

asım özel

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 38
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #17 : 31 Mart 2010, 08:52:47 »
hayırlı sabahlar,
daha önceki iletimde yazdığım ve muhteşem beyinde söylediği gibi münferit bi olayın. kek reklamı gibi algılanması beni gerçkten üzüyor. sonuçta ben kek kullanmadım ve kullanında demiyorum dikkatli olunmazsa benim yaptığım  gibi ne tür sonuçlar doğurabileceğine küçükde olsa bir örnekti sonuçta forumun amacı bilgi tecrübe ve gözlemlerin paylaşılması değil mi. ayrca gözlemlediğim olayın neden kaynaklandığını tespit ettim.
şurubu verdiğim kabı doldururken dışından akmıştı şurupta ılık olunca biraz kokmuş olacak ki bu şekilde oldu. sonuçta ben şurup vermeye devam ediyorum tabi daha çok dikkat ederek. tekrar bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem affola.

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2010, 23:54:34 »
Arıcılıkta Yağmalanma
Resmin üzerini tıklarsanız resim sitesine gidersiniz. Orada istediğiniz boyutta resimi incelemek mümkün. Çoktan beri http://imageshack.us/ bu siteye Türkiy'den girilmiyordu şu an sorunsuz giriliyor. Bu siteye resim atıp linkini almak çıok kolay başka sitelere resim atamak çok uzun sürüyor. http://tr.sevenload.com/ Bu siteye bir resim atmak o kadar uzun sürüyorki, resime başlık istiyor içerik istiyor birde etiketlemek gerekiyor. Bir resim yüklemek için bir haber yapacak kadar yazı gerekli.
Resimde yağmalanma olan bir arılık var, gelin bu arıları bir sakinleştirin 8)

Asım bey olayın kek reklamıyla alakası yok. Arıcılıkta ileri gitmiş ülkelerin uygulamalarında invert şurup veriliyor, hemde bir çok arılıkta tanker geliyor. İnvertin ne kadar önemli oldugu ortaya çıkmaya başladı. Bazıları kıvranıyor, daha çok kıvıracaklar terzi gibi.Yok efendim inverte karşı değilizde asitle yapılana karşıyız, yok efendim enzimle olsun falan filan. Bizim amacımızada arıcılığı mümkün olduğu kadar ülkemizde ilerletmektir.Sonuçta şekeri parçalayıp invert ediyorsunuz arıları daha az yorup, ömrünü uzatıyoruz, kokusu çok az bir mamül üretiyorsunuz. Bu güne kadar üç şuruplama yaptım birisi invert ikisi normal şuruplamaydı. Bende niye yağma olmadı.Genelde yağma ırklada alakalıdır. Yağma denilen olay öyle laflarla anlatılmaz. Yağma fitil gibidir bir ateşledinizmi her şey alt üst olacaktır. Bunu yaşamayanların yazması zaten garip oluyor. Yağma başladığında kovan sönmeleri olur, öyle uçup arıların sakinlemeside yağma degildir. Yağmaya ugrayan koloniyide kurtarmak çok zordur ve diğer kovanlar o kovanı bilir her gün taciz ederler. En iyisi ise o koloni veya koloniler arılıktan çıkarılmalıdırlar.

Önemli olan bizim olumlu ve olumsuzluklarımızı paylaşmamızdır. Bir başkası bizim daha önce düştüğümüz hatalara düşmemesi için bilgilerin başkalarına aktarılması.

Herkes istediğini yapar, kimseyede niçin bunu yapıyorsun demeye hakkımız yok. Ben geçen hafta Ferizlideydim, arkadaşlarımızın 30 kovan arısı açlıktan sondü ve kovanların üzerinde çift paket kek vardı. Kek arıların acilen kullanıp yavrularına vereceği bir şey degildir. Hava acayip soguk arılar sıcak memleketten gelmiş aşırı yavru var, su yok keki arı nasıl yiyecek yada yavrusuna ikram edecek. Biz bunları yazar iken kek düşmanı degiliz, keki zamanında daha çok kullanmalıyız. Kek kış arılarının oluşması için ve arıların kışa güçlü girmesi için çok gerekli. Ayrıca keke ne vitamin nede polen nede başka bir şey katılılır bunları aşmamız gerekiyor. Bu sıra birde vitamin hastalıgı başladı. Yumurta atmayan anaarıya vitamin ne yapsınki, memlekette kek ve keklenecek çok....... ;)
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2010, 01:15:40 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

gülen arıcılık

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 8
  • arı her zaman üretir yeterki sen adam ol
    • GÜLEN ARICILIK
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #19 : 02 Nisan 2010, 23:07:57 »
      sayın ismail koca arıcılıkta nekadar tecrubelisiniz bilmiyorum ama cevabındaki alaycı üslüp cevabı hak ediyor
      arıyı kışlatmak ayrı şey yavru faaliyeti başladıktan sonra bakım ayrı kışın arıda yavru yok kovan içininde sıcak olması istenmiyor ayrıca yavru faaliyetininde erken başlaması zaralı bu nedenle altı açık kışlatma yapılıyor
      yavru faliyeti başladıktan sonra ise kovanın altı kapatılır uçuş deliği daraltılır zaten daraltmazsan arı gerekli önlemi almadan yavruya başlamaz örnek probolisle kapatma gibi yoksa senin kovanının her tarafı açık ise erken ilkbaharın soğuğunda arı kovanı nasıl 37 dereceye ısıtıp yavru yapsın.
       arı sakinlemez diyorsun benim bir arılığımda 170 arı 200 metrekarelik alanda yemleme 1 saati buluyor arımda kafkas kırması yemlemeyi bitirdikten sonra sakinlemeleri 1 saati bulmuyor
       herhalde senin iki saat uğraşman kovanlarının uçuş deliklerinin boydan boya açık olup üşümemelerinden kaynaklanıyor
       tüm arıcı arkadaşlara selamlar ürününüz bol çalışmalarınız başarılı olsun.
GÜLEN ARICILIK_VİZİR BAL
http://gulenaricilik.blogspot.com/

asım özel

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 38
Ynt: arıların beslenmesi
« Yanıtla #20 : 03 Nisan 2010, 13:00:47 »
ali bey yazdığınız yazılarla en azından ben sakinliyorum bilgi böyle bişey olsa gerek.
resimi detaylı inceleyince bal hasadında  dışarda kalan arılar var ve ordaki insanlarda gayet sakin duruyorlar. herşeyi akışına mı bırakmak gerekli resimdeki gibi.

arı davranışlarını zamanla öğreniyor insan ben henüz arıların dilini çözemedim ve iletişim sorunları yaşıyoruz :)  zamanla bu sorunu da aşıcaz allahın izniyle.