Doğal Arı ürünleri > Polen

POLENİ TOPLAMALIMIYIZ

(1/6) > >>

YUSUF ŞİMŞAK:
SLM...


Arının her ürettiği ürün faydalıdır mantığını çok doğru bulmuyorum.Dolayısıyla da polan toplamaya karşıyım.Halkımız polene olağanüstü gözüyle bakabilir.Bu pencereden bakarsak petekli bala da aynı ilgiiyi gösteriyor ama biz arıcılar biliyoruz ki petekli balın ülke ve arıcıya zararından başka herhangi bir getirisi yok.Ne yazıkki vucütumuz mumu eritemiyor ve posa olarak dışarı atıyor.

Polen arılar için mutlak besin kaynağıdır ama insanlar için olduğunu düşünmüyorum.O halde polenleri arılarımıza bırakalım diyorum.

SLM ve Muhabbetle...

arıgülü:
Yusuf bey bende size tamamen değilse de büyük oranda katılıyorum. Zira bizler her ne kadar arıyı insanoğlu için gıda üretimi yapan canlılar olarak görüyorsak da bu onları iliklerine kadar sömüreceğiz anlamına gelmemeli. Ayrıca polen her ne kadar insanlar tarafından uzunca bir süredir kullanılıp faydaları olduğu söylensede ben bu konuda bilimsel çalışma olup olmadığına bakarım. Saygılar.

yusuf:
polen toplamak tüm sene boyunca yapılan bir işlem değildir zaten.belirli mevsimlerde belirli sattlerde toplanması gerekli arılarınla haftada bir buluşan arıcıların polen toplaması sakıncalıdır polen toplanacaksa arılıkta olunması gerekir polen genellikle sabahın ilk saatlerinde toplanır saat 11 gibi toplama işi bitirilmeli zaten o saatten sonra fazla polen gelmez gelenlerde koloni için yeterlidir
toplamanın arıya zararı yoktur aksine faydasıda oluyor nasıl arı balı ihtiyacından fazla topluyorsa polenide ihtiyacından fazla stoklar sonra karşımıza kuluçkalıkta polenlerle bloke olmuş bir sürü petek görürüz yumurta atmaya yer kalmamış koloni gelişiminede engel olur.
tabiki bu her yörede aynı değildir poleni çok olan bölgelerde mutlaka polen akım zamanı polen toplanmalıdır poelni az olan yerlerde arıya bırakılabilir

Oğuzhan ÇAKIR:
Yusuf abinin söyledikleri doğrudur. Bal gibi polende insanlar için mükemmel bir gıdadır. Bizler arıcılar olarak polen tüketilmesini kesinlikle önermeliyiz ve üretmeliyiz.

Arıgülü arkadaş google'dan arama yaparsan, polen ile ilgili bilimsel araştırmaları fazlasıyla görebilirsin.

İnsanlar için faydalarına gelince; yapılan araştırmalarda polenin yapısında 18 çeşit amino asit, 10 farklı mineral madde, B grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak C, D, E vitaminleri, doğal hormon, enzim, koenzim, pigment, karbonhidrat ve fermentler bulunmaktadır.  Polen, bir canlının büyüyüp gelişebilmesi için günlük alınması gereken aminoasitleri, vitaminleri ve mineral maddeleri yeterli miktarlarda ve denge içinde bulunduran yegane doğal besin maddesidir.


Önemli olan poleni doğru saklamaktır. Ben sadece ilk baharda bal akımına kadar, haftada 2-3 kez polen tuzaklarını açarım. Polen tuzaklarını sabahın ilk saatlerinde yada akşamdan açarım. Öğle saatlerine doğru 10,00-11,00 arası kapatırım. Kovana göre 50-150 gr polen alabiliyorum. Elde ettiğim poleni akşama kadar gölge biryere serip bir miktar nemini alıyorum. Akşam ise buzdolabı poşetleri ile derin dondurucuda saklıyorum. Özelliğini hiç kaybetmiyor.

Arılarıma bu şekilde fazla bir zarar verdiğini görmedim. Polen aldığım kovanlardan, polen almadığım kovanlar kadar balda alırım. Zarar bunun neresinde...! Bence denemeden peşin hüküm vermeyelim.

İnsanlara olan faydalarını ise araştırıp karşılıklı görelim. Paylaşalım....

Bırakın insanları yarış atlarının performansını artırmak amacıyla polen yedirildiğini biliyormuydunuz? :)

Saygılar....

miriliburak:
Yeni gelen kovanlardaki bu görüntüler çok hoş görünüyor da zararlımı yararlımı o kısmından anlamam. Sanırım Yusuf abini behsettiği bloke olma böyle birşey zira peteği komple sarmış denecek kadar çok polen var...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git