Ana arı üretimi ile ilgili bilgiler > LARVA TRANSFERİ İLE ANAARI ÜRETİMİ

lavra transferinden oluşan ana arıyı normal koloniye vermek

<< < (2/3) > >>

Dr. Muhteşem Turunç:
http://larvatransferi.blogspot.com/

Ali bey yukardaki linki tıklarsanız sorularınızın cevaplarını bulursunuz saygılar 8)

Arı Bakanı:
Muhteşem bey sizin bilgilerinizden bizde de var. O tür bilgiler emekleyenler ve yeni yürümeye başlayanlar için geçerli.
Sonuçta eşekten düştükya, yol gösteren çok olur, bunu birisinin kalfasının göstermesi oldukça manidar oldu :(

birol.şenol:
sayenizde çok şeyler öğreniyorum ali ve muhteşem abilerim gerek okuyarak gerekse takılacağım yerlerdeki açıklamaları not alarak denemelerime başlayacağım bir sorum olacak ana arı çiftleştirme kutularınıı arılandırdığımızda 2 gün karanlık odada tutma gereği aynı alan içinde kullanmak içinmidir ben ana arı çiftleştirme kutularını arılandrdıktan sonra 20-25 km farklı yere götürüncede gereklimi

Arı Bakanı:

Larva transferinde başarılı olmak için, ana arı memelerini besleyecek veya başlatıcı koloni önceden oluşturulmalı. Açık yavru olmamalı, yumurta ise daha çok işi uzatır, yumurta hiç olmaz ise işiniz daha kolay olur. Benim son yaptığım larva transferrinde larvalar üşümüş olabilecegi gibi, bir sürü olunsuz etken çıktı, işçilerin kendi başladıkları memeleri fazlaydı, koloni oturmamıştı, arılarımız ayın 11 de Aydın'da, 12 sinde başka yerde, 13 de ise bir başka yere taşınıdılar, ayın 15 de ise aşılama yapıldı. Bazen acele etmek size bir şey kazandırmıyor >:(

Önceden hazırlanan devşirme veya bölme kolonideki ana arı memeleri bozulmalı ki, sizin verdiğiniz aşılara mahkum olsunlar.

Bir başka konu ise aşılama yapılan kolonide ana arı olmamalı :D
bu kadar olumsuzluk içinde son yapılan transferde iki kolonide ana arı çıktı. Resime dikkatli bakarsanız ana arı var. Bu  nasıl olur deseniz oluyor işte, haberin linki burada.

http://bengittim.blogspot.com/2012/04/aricilikta-acele-isler-ve-sonuclari.html

Arı Bakanı:

--- Alıntı yapılan: birol.şenol - 18 Nisan 2012, 22:32:10 ---sayenizde çok şeyler öğreniyorum ali ve muhteşem abilerim gerek okuyarak gerekse takılacağım yerlerdeki açıklamaları not alarak denemelerime başlayacağım bir sorum olacak ana arı çiftleştirme kutularınıı arılandırdığımızda 2 gün karanlık odada tutma gereği aynı alan içinde kullanmak içinmidir ben ana arı çiftleştirme kutularını arılandrdıktan sonra 20-25 km farklı yere götürüncede gereklimi

--- Alıntı sonu ---

Birol, Ben foruma tam bakamıyorum, bizim adminler, modorötörlerde uyuyor ???
Dün akşam soru sorduk tık yok dedin :-[
Ana arı çiftleştirme kutusu oluştumak ile ilgili soru sormuşun. Arılandırılan kutu en az 3 gün, 4 gün olursa daha iyi olur. Bu süre içinde arılar çaresizleşiyor, ve kutuyu açtıgınızda çılgın gibi oraları terkedip kaybolmuyor.

Başımızdan bunlar hep geçti.
Bir anımı anlatayım, anı degil aslında tecrübe.
Bir arkadaşımıza damızlık yumurtalı çıta yolladım. Bu işi ana arı çiftleştirme kutusunda yaptık. Bir çıta arı silkeledim az gelir diye ilave yarım çıta daha arı silkelemişim.
Ana arı kutusu bir gün sonrası yerine ulaştı.
Arkadaşada sıkı sıkı tembih ettim dedimki, bir kovanı anasız bırak, yavruları al sadece bu çıtayı ver ve çatlayan yumurtadan oluşan larvalar süt içinde kalsın.
Siz ne kadar bilirserniz bilin, siz ne kadar bir şeyleri izah etmeye çalışın. İnsanların genel huyu bildiklerini yapmak oluyor. Bana tamam dedi arı filan hazırlamamış, biz adamın işi görülsün diye nelere katlanıyoruz, o beyefendi arılıga gidip, bir anasız koloni oluşturmuyor.
Kutu kuvvetliydi, en az 1,5 çıta ful arı silkelemişim.
Arkadaş diyorki kutuyu açayım, akşama kovanı hazırlar yumurtalı çıtayı ozaman kovana alayım.
Kutuyu açmış ve ortalık karışmı, diyorki kutu çok kalabalık.
Akşama gidiyor kutuda bir tane arı kalmamış hepsi terk edip yan taraflardaki kovanalara girmiş. >:(
Şimdi bu iş neden oldu birazda siz düşünün ;D

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git