Arıcının Takvimi > ARICILIK VE KASIM AYI

yardım

(1/2) > >>

feridun:
TÜM ARICI DOSTLARA SLM OLSUN...
BU YIL AMATÖR OLARAK ARICILIK YAPMAYA BASLADIM VE 4 ADET KOVANIM VAR.
SİZ BLOG ÜYELERİNİ UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORUM GÜZEL BİLGİ  DENEYİM VE TECRÜBELERİNİZDEN DERS ALMAYA CALISIYORUM.BLOGLARIN BİRİDE NOSEMA İLE İLGİLİ ÖNLEM ALMAMIZDAN BAHSEDİLİYORDU.FUMİDİL-B İLACINI ARILARIMIZDA NOSEMA HASTALIGI OLMASA DAHİ BU İLACI KULLAMAMIZ GEREKTİĞİ BİLGİSİ VERİLİYOR.
SONBAHAR DÖNEMİNDE BU İLACI UYGULAMA YAPMALIMIYIZ.
YAPMALI İSEK NASIL VE NE SARTLARDA YAPMALIYIZ.
BİRDE VİTAMİX FORMULA VİTAMİN İLACININ KULLANIMI ARILAR İÇİN SAKINCALIMI ...
YOKSA YAARLIMI BUNU BİLMEK İSTİYORUM.

Arı Bakanı:
Feridun;
Durup duruken arılara ilaç ve antibiyotik verilmez.
Önceden bunu bende yaptım, sanki çok gerekliymiş gibi hastalık olsun olamasın kesin bunları katmadığımızda gelenek tam olmuyordu, yani böyle bir gelenek vardı demek daha doğru. Hele amatör arıcıyım diye malzemeciye bunu çıtlatıp neler lazım dediğinizde kesin bu ilaçları satarlar.
Ben  üç senedir keke veya şuruplara ne ilaç nede vitamin nede antibiyotik katıyorum. Benim ilk blogumdada ilaçlı kek resimlerim vardır.
Bu gelenek ben vaz geçsemde bir çok yerde devam ediyor.
Hala kek yaptırmaya gittiğimde kekçi kesin soruyor ne katacağız diye bende hiç bir şey diyorum, oda şaşırıyor.

Siz hasta olmadıgınızda ilaç alıyormusunuz, almıyoruz. O zaman neden hasta olmayan hayvanlara ilaçlar verip, hastalık sporlarının direncini güçlendiriyoruz.

Vitaminler için herkes zararsız kullanın desede ben vitaminde kullanmıyorum.
Arılar doğal hayatlarında bal ve polenle yaşamaktalar. Balları ve polenleri birde her yaştan işçileri varsa o koloniyi söndürmek çok büyük emek ister.
Yazılarınızı küçük harflerle yazarsanız iyi olur.
 Bu konuda sorun yaşamış kişiler yazarsa daha iyi olur. Nosema genelde bozulmuş bal ve şurup yiyen arılarda olur, genelde baharda yaşanır. Kendi yiyemeyecegimiz bir şeyi arılarımıza verip sonra sorunlarla uğraşmamk lazım.

Şekerli:
Ferudun bey,  foruma hoş geldiniz!
Ali Türk arkadaşım konuyu çok güzel açıklamış, koloninin hiç bir rahatsızlığı yokken ilaç vermeninde bir mantığı olamaz.
Sizin çevrenizde bu ilaçları gelişi güzel kullanan olabilir, hoş, satıcıyada sorsanız hasta olmayan koloniye kullanmanız için bir sürü ilaç tavsiye eder, malını satmaya bakar.
Ama siz, siz olun sağlıklı bir koloniye kesinlikle ilaç vermeyin.
Koloninin nosemaya yakalanmaması için, arılara ekşimiş, bozulmuş bal ve şurup vermeyin!
Şimdi kışa girerken kovanları, yerden 30-40 cm kadar yükseltip, kovan girişinden içeri su girmemesi için kovanın ön tarafını 2 cm kadar öne eğin.
Nosemanın bir sebebide rutubettir.
Ben de Edirne'liyim,siz Edirne'nin neresindensiniz?

http://alisekerli.blogspot.com/

feridun:
her ikinizede ilgi ve alakanızdan dolayı cok teşekkür ederim.
allah razı olsun
ali bey bu arada ben edirnenin süloğlu ilçesindenim
süloğlu merkezde ikamet etmekteyim.

şeref KORKMAZ:
     Kovanlara   bölme  tahtası  koydum. Bu  arada  fazla olan ballı  polenli  çıtaları  aldım.

Kovanların  besinleri   Ekim  ayı  itibarıyla  iyiydi. Bayram  tatili  uzun  bu  tatilde  tekrar

kontrol  ettiğimde , yiyeçeği  azalanlara  ballı  polenli  çerçevelerdenmi  vereyim.

Yoksa  koyu  şurup mu  versem  olur.  Aklımdaki  soru  ballı polenli  çerçeveleri  Mart  ayı 

gibi  versem mi iyi olur  veya şimdi mi  versem  iyi  olur..?

Selamlar  olsun...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git