Ana arı üretimi ile ilgili bilgiler > LARVA TRANSFERİ İLE ANAARI ÜRETİMİ
Larva Transferi İle Anaarı Üretimi
emrah:
Ali abi süt içinde kalan larvaları ana memesine trasfer ettik ne kadar zamanda tekrar beslicek koloniye vermemiz gerekli.
Arı Bakanı:
--- Alıntı yapılan: emrah - 01 Haziran 2011, 11:01:16 ---Ali abi süt içinde kalan larvaları ana memesine trasfer ettik ne kadar zamanda tekrar beslicek koloniye vermemiz gerekli.
--- Alıntı sonu ---
Emrah soruyu yanlışmı anladım;
Larvalar na kadar sürede böyle süt içinde kalırmı diyorsun.
Larva tranfer edildikten sonra, zaten besleyici koloniye hemen verilip, en az 5-6 gün devamlı şurup ve kekle beslenmeli. En önemlisi ise ilk üç gündür.
Bir başka detay ise, memeler kapandıktan sonra aşırı besleme yapılırsa, memelerin arasını işçi arılar petek örerek kapatıyor, anaarı memeleri degıtırken bunlara zarar vermeden maket bışagı ile birbirinden ayırmak gerekir.
Memeler kapandıktan sonra arıları oyalamak için birz kek verip keklemek en iyisi ;D
Keki niçin veriyoruz, olumsuz hava şartları oldugunda içerdeki işçiler hala dışarsının günlük gülüstanlık oldugunu zannetmeleri için.
Olumsuz hava koşullarında, strese giren işçiler bir kaç memeye bakım yapıp digerlerini bozabiliyor.
Larvaların durumunu sormuş isen. Anasız bırakılan koloninin tüm açık kapalı yavrulu çıtalarını alıp, damızlık koloniden alınan yumurtalı ve larvalı çıtayı polenli çıtayla yan yana verdiğinde bir gecede bu halde bulabilirsin.
emrah:
Aslında şunu sormak istedim böyle süt içinde kalan larvalar alındığında erkenden kurumaz diye düşünüyorum.Benim gibi transferi yavaş yapan adam için zaman önemli biraz geç verince besleyici kovana tutma şansı az oluyor.
Arı Bakanı:
Larva transferi ve ana arı üretimi, arıcılık... ile Ali_Turk
Larva tranferiyle ana arı üretme yazı ve filimlerimizi geçtiğimiz senede forumda tamamlayamadık. İşin yapılacakları boyutu kısa ve öz olarak ana arı üretmek blogumda oldugu için fazlada üstüne düşmemiştik. Elimizde ise bir sürü veri var, video olarak, resim olarak ve deneyim olarak çok birikti. Başkaları paylaşacak bir şey bulamaz, biz paylaştıkça hem işimiz rast gidiyor, heme paylaşmayla bilgimizden bir şey eksilmedi, tam tersi oldu.
2012 Arıcılık sezonu başlamadan elimizdeki önemli saydığımız bilgileri paylaşacagız. Bu konuda Muhteşem abide elindeki bilgileri yeniden bir derledi, kısa sürede kendisi paylaşım yapacak.
Arı Bakanı:
Ana arı üretimiyle alakalı 2011 yılı içerisinde çektiğim onlarca video vardı. Bir türlü bunları derleyemedim. Bahar gelmeden bunları bitirmem gerekiyor. Videoların ana arı üretimiyle alakalı her bölümü var, hepsini bir videoda toplamak görüntü kalitesini ve anlatılmak istenilenleri azaltmaması için bölümler halinde toplayıp, en son tüm videoları alt alta topladığımda güzel bir ana arı üretim videosu bütünü olacağını düşünüyorum. Tam istediğim gibi olmasa da bu konudaki en iyi videolardan birisidir diye düşünüyorum. Bu işi bir ekip yapmalı, ben videoları genelde tek başıma yapıyorum, izlemiş olduğunuz videonun bazı bölümlerinde Yusuf Şimşak var, kendisine teşekür ediyorum. Anlamadığınız yerler varsa mutlaka sorunuz, bu işi yeni yapacaklara bir şeyler vermeye çalıştım. Gene ilk defa larva alınacak peteği traşlayıp, larvaların ne kadar rahat alınabildiğini işledim. Sizde gerekli antremanları yaptıktan sonra, trasfer yapacagınız petegin gözenek bölümünü kesip atın, bunuda maket bıçagını karnar suda bekletik yaparsanız süper olur.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git