Arıcının Takvimi > ARICILIKTA MART AYI

Yeni senenin ilk hazırlıkları...

(1/3) > >>

Dr. Muhteşem Turunç:
Bu gün 6 mart hava tekrar soğudu. Ama haftaya ısınıyor. Geçen hafta kontrollerı tamamladım. Açlık sınırında olan uc tane arıyı çıta tıpı serbetlıkle besledım. İnvert şerbet verdim. Amacım temızlık ucuslarına sıkmamaları. Haftaya artık bırer tane temel petek, yavru alanınada ortaya polenlı kabarmıs bır petek gırmeyı ddusunuyorum. Bu sene amacım kışa ıkı kat kuluckalıkla girebilmek. Ayrıca bu aydan itibaren kovandakı arıları
1- İşsiz bırakmayacam ( temel petek verecem, anaya yavru alanı acacağım)
2- Arı 8-9 çıtaya gelınce kat atacağım. İkinci katla bırın arasına ızgara kullanmayacağım.
3- Bu ayda bir kez varoa mucadelesi (laktık asıt yada formık asıt kullanacağım)
Eeeee daha ne yapayım varmı fikri olan:D

arıgülü:
Abi önce çıtaları del tel tak ve temel petek bağla. Bu arada geçen sene Ali abi ve sen dik tel çektiniz sonuçdan memnun kaldınızmı nasıl bu senede aynı şekildemi davranacaksınız...

Arı Bakanı:

--- Alıntı yapılan: arıgülü - 07 Mart 2010, 19:41:25 ---Abi önce çıtaları del tel tak ve temel petek bağla. Bu arada geçen sene Ali abi ve sen dik tel çektiniz sonuçdan memnun kaldınızmı nasıl bu senede aynı şekildemi davranacaksınız...

--- Alıntı sonu ---

Şimdi neresinden başlasam, öncelikle yapılan uyarılara bir çok kişi uymadı, dedimki herkes kendi isimiyle üye olsun, yaşını yazsın. Bir çok kişi gerçek bal üreticilerinden bal almak istiyor imza bölümüne telefonunuzu yazabilirsiniz gibi beklentilerim vardı, inadına sanki bana kazan kaldırılmakta ne haliniz varsa görün :-\

Ayrıca bu arıgül'üne ben nasıl hitap edeyim. Bana abi diye hitap ettiğine göre bizden küçük birisi demek ki.

Sayın arıgülü kardeşim, geçen sene çıtalarımıza dikine tel takmıştık, bunu bir çok kişi uyguladı. Ben bal sağımında hiç petek bozmadım. Teller çıtanın dikine oldugunda esneme azalıyor, esneme çok az oluncada petekte kırılma ve parçalanma olmuyor.

Enine takılan peteklerde tel çok uzun oldugundan mutlaka esneme dikine telden daha fazla olur. Teldeki esneme artıkça peteklerin bozulması ve kırılması artar. Bunu şu şekilde daha iyi anlarsınız, yeni bir kurşun kalemi çok rahat esnetip kırabilirsiniz, kurşun kalemin yarısını kırmak, hatta esnetmek çok zorlaşır. Arıcılıkta yeni ögrendiğimiz yenilikleri hem uygulamaya çalışıyoruz hemde bunu paylaşıyoruz.

arıgülü:
Ali bey ben sizin adınızı gerçek sanıyordum şimdi anladımki siz aslında Muhteşem abisiniz. Neden derseniz ben yukardaki yazımı dr abime yazmışdım :P Benimde adım Ali fazla Ali sıkıcı olur diye böyle arıgülü rumuzunu kullandım arının gülü olurmu diyenler olacakdır olmazmı bakın ;D sağlıcakla kalın..

Arı Bakanı:

--- Alıntı yapılan: arıgülü - 10 Mart 2010, 21:00:56 ---Ali bey ben sizin adınızı gerçek sanıyordum şimdi anladımki siz aslında Muhteşem abisiniz. Neden derseniz ben yukardaki yazımı dr abime yazmışdım :P Benimde adım Ali fazla Ali sıkıcı olur diye böyle arıgülü rumuzunu kullandım arının gülü olurmu diyenler olacakdır olmazmı bakın ;D sağlıcakla kalın..

--- Alıntı sonu ---

Arıgülü bu ne biçim yazı, arıcılıga ne gibi katkısı var bu yazının. Böyle saçma sapan yazılar ve işi sulandıranları engelliyoruz. Bu uyarıyı dikkate almadığında  sizi dinlendirmek zorunda kalacağız. Adın Aliyse niye adını yazmadın.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git