Arıcının Takvimi > ARICILIKTA MART AYI
Mart ayında arılığımız.
Mehmet Yüksel:
Mart ayının altısı kar yağdı,arıların bal stokları var ise korkmaya gerek yok.
Arı Bakanı:
arıcılık videoları koloni kontrölü, bahar bakımı
Yükleyen Ali_Turk. - Diğer hayvan videolarına göz atın.
Mehmet tam bir sene öncesi sen paylaşımda bulunmüşün, resimlerde kolonilerin kar altında.
Bir sene sonrası bu gün bende kendi arılığımdan iki filim yayınlıyorum.
Havalar iyi gitti ve yavruya yatmışlardı, yaklaşık 15 gündürde salkımdalar ve ara sıra kontrol ediyordum hiç yavru söken koloni olmadı. Bu gün kolonileri açtıgımda derin bir oh çektik, bal stoklarımız çok iyi, eski tip kolonilerde yavru daha çok ve kovanlarımızda rutubet var, altı elek telli kolonilerde yavru daha az ve rutubet yok.
Aricilik videosu, baharda koloni kontrolü
Yükleyen Ali_Turk. - Sevimli hayvan videolarını izleyin.
Bu kolonide arının mevcuduna göre çok fazla bal vardı, 3 çıta balını aldım. Kolonideki arılar kovan içine dağılmasın diye bunu yaptım. Hatta bir boş çıtayı en dışa koydum, havalar ısındıgında o boş çıtayı yavru alanına alacagım. Genelde biz ne yapıyorsak paylaşıyoruz, hep yazı yazanlarında bir şeyler paylaşması gerekmezmi? Yaz yaz nereye kadar dimi ;D
Kadirkasalak:
Ali abi görütüler süper.Arıcılık ve karizma bir arada:)
Kolonileri ne zaman beslemeye başladınız, filimde iki kolonide 4 citada yavru faliyeti var.
İyi çalışmalar dilerim başarılar.
Arı Bakanı:
--- Alıntı yapılan: Kadirkasalak - 06 Mart 2011, 09:47:27 ---Ali abi görütüler süper.Arıcılık ve karizma bir arada:)
Kolonileri ne zaman beslemeye başladınız, filimde iki kolonide 4 citada yavru faliyeti var.
İyi çalışmalar dilerim başarılar.
--- Alıntı sonu ---
Kadir Kasalak;
Ben sonbaharda kolonilerimi besleyerek kışa girmedim, fakat bazı kovanlarda bal dengelenmesi yapıldı.
Bu sene ilk defa kolonileri 5 Mart 2011 de açabildik ve ertesi gün gene kış geldi.
Kolonilerimizdeki yavruların beslemeyle alakası yok, altı kapalı kolonilerde sıcaklıktan dolayı dışarısı soğukta olsa içerde yavru faaliyeti devam ediyor.
Bu sene ilk defa geçtiğimiz anti varroa tel tabanlıklar sayesinde rutubet olmadı. Buna bağlı olarak altı kapalı kovanlar gibi yavru faaliyeti de yok,yavru var desekte yok denecek kadar az.
Kolonilerin ben genelde beslemem baharda birkaç kez şurup veririm, vermiş olduğum şurupta ne ilaç nede vitamin vardır.
Arıcılarımız bazı konularda yanlış yönlendirilmekte, arıcı bana soruyor abi, şu vitamin var ya ee diyorum arıya doping yapıyor. Efendim şu ilacı kullan bak arı nasıl gelişiyor. Ben bu yolların hepsinden geçtim. Elinizdeki arıyı araba gibi kabul ederseniz, arabanında bir hız sınırı var, ne kadar basarsan bas araba 200 km hız yapacak, çünkü bu arabanın limiti bu, bundan fazla yapması imkânsız.
Elimizdeki arının günlük atacağı bir yumurta sayısı var. Atıyorum Kafkas arısı 1500 yumurta atar bu en yüksek limitidir, efendim benim Kafkas arım 1600 yumurta atıyor diyen yalan söyler bu arı Kafkas olamaz. Bilimsel olarak bu imkansız.
Şimdi siz 1500 yumurta kapasiteli arıya ne verirseniz verin, tosbağa ne kadar hız yapar. Zaten 1500 yumurtalı hali dopingli halidir, bu arının ortalama atacağı yumurta 1100 ila 1500 arası olacak.
Arıcılar kuru laf ve palavralara artık inanmamalı. Geçmişte tüm ilaç ve vitaminlerle doping yaptım, haziran ayının 15 şin de kestanede 15 çıta arımız hiç olmadı, bu iş ilaç ve vitaminle olacak şeyler değilmiş, boşuna birbirimizi ve kendimizi kandırmayalım.
Karizma konusunu karıştırma ;)
emrah:
Bu vitamin ve ilaç vermek o kadar yaygınki şöyle bir mantık var.Arılarda hastalık olup olmadığını bilmeden vitamine ihtiyacı varmı yokmu ver gitsin iyi olur derler.Bunu genelde ilaç satan arıcı bayiileri önermekte arıcılarımızda alışmış ver ver iyi olur veya vitamini ver daha fazla yavru atar iyi gelişir sanılıyor.Bende ilk başlarda vitamin vermekteydim ama pek bir farkını göremedim.Ziyaretime gelen bir arıcı malzemesi satan arkadaş bana ilk dediği arılara antibiyotik verdinmi dediği yoo diyince ver gitsin iyi olur diyince kafamı salladım.
Altı kapalı kovanlar da en son baktığımda sanki içine yağmur yağmış gibi ıslanmıştı ama elektelli altlıklı kovanlarda böyle bir durum göremedim gayet sağlıklı ve temiz.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git