« : 04 Kasım 2011, 15:09:18 »
"Damızlıkların Seçimi ve Hazırlanması Damızlık olarak kullanılacak ana arılar, ait olduğu ırkın tüm özelliklerini belirgin bir şekilde göstermeli ve gerekli seleksiyon aşamalarından geçmiş olmalıdırlar. Ticari ana arı üretimi yapan kuruluşlar, üretimlerini damızlık değeri taşıyan ve nesilleri test edilmiş, tercihen damızlık sertifikası almış ana arılardan yapmalıdırlar. Sertifikalı damızlık ana arılar, ya yapay tohumlanmış ya da izole çiftleştirme alanlarında çiftleştirilmiş olmalıdır"
Saf ana arı nedir?
Arıcılık yapanların çoğu bunu bilmemekte. Oturduğunuz yerden arıya isim konulamaz. Dünyada çok çeşitli arı ırkları olmasına rağmen bazı ırklar öne çıkmıştır.
Saf ana arı dendiğinde, ana arı ve baba tarafı aynı ırk olmalı. Saf ırklar kendi ırkının tüm özelliklerini taşır, aynı arının özellikleri genelde aynıdır, aynı ırk arının özellikleri arasında uçurum olmaz.
Saf arıların simgesi ise F0 dır.
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2011, 17:58:18 Gönderen: Arı Bakanı »
Kayıtlı
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...
Ali Türk