Arıcının Takvimi > ARICILIKTA OCAK AYI YAPILANLAR

Ocak 2011 nasıl geçiyor.

(1/5) > >>

emrah:
Hala kar yağmadı havalar çok soğuk.Bu sabah kırağı yağmıştı her yer bembeyaz bizim arılar yine salkıma girmedi.Güneşin ısıtmasıyla arılar çalışmaya başladı.Bizim burda arılar yatmıcak gibi geliyor.Şunun şurasında bahara ne kaldıki.Benim dikkatimi çeken bir arı hariç hepsinin çalışmasydı.Diğer arkadaşlar da durumlar nasıl gidiyor?

Dr. Muhteşem Turunç:
Emrahcım İstanbulda bir ruşetim var yağmalanmasın diye getirdim bu gün polen çekiyorlardı..Bir avuç arı saracakları kadar yavru da var. İstanbulun havasına ve arısına güven olmaz demişler ya doğru ;)Ereğlideki arılarımda yavru yok. Geçtiğimiz hafta sonu uçuş vardı.

ismailyıldırım:
Bizim buralardada havalar normalden sıcak.Bende yollar düzelince hasret kaldıgım arıların yanına attım kendimi, ama durum pek içaçıcı değil gibi üç kayıp var ve birkaç arıda baya zayıf bu zayıflara ve diğerlerine biraz destekleme yapmam gerekiyor ama nasıl yapmalıyım acaba yardımcı olursanız sevinirim

Salih Yıldırım:
İsmailyidirim kardes bu zamanda takviye  :-\ zor.Bahara az kaldi,ariların 20 gün dayanirlar.Subat ayinda yavrulama faliyetleri hizlanacaktir.Su an en mantikli takviye kapali yavru takviyesi olur.Zaman itibari ile kapali yavrusu alınan koloniye buyuk haksizlik yapmiş olursun.Beklemekten baska care yok.

ismailyıldırım:
salih desteklemeden kastım yavru degıl ama ölenler sanki açlıktan ölmüş
aslında en buyuk hata tabiki kışa zayıf kolonilerle girmek arı okadar zayıf oluyorki yan çıtadaki bala ulaşamıyor.Sonbahar da birleştiremediğin arının ölümünü izlemekte bana düşüyor
ama böyle üç beş arı daha var en azından bunların üzerlerine bir miktar poşet içerisinde bal versek olurmu acaba

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git