Arıcılıkta kullanılan malzemeler > Arıcılıkta kullanılan malzemeleri burada yayınlayabilirsiniz.

Kovan altı

(1/1)

Ayhan:
selam..

Kovanların alt tarafı çekmeceli, gerektiğinde polen tuzaklı dip tahtası, gerektiğinde onu çıkartıp, varroa için elek teli takılı dip tahtası takılan şekliyle kovan yaptıran yada kullanan varmı. Bir kovan böyle olabilirmi, bunun sakıncaları neler olabilir.

Dostlardan görüş rica ediyorum.

Şekerli:
Ayhan Bey ; bahsettiğiniz farklı dip tahtalarının tüm özellikleri , benim resimlemiş olduğum "anti varroa" dip tahtasında toplanabilir.

Yani "anti varroa" dip tahtasına küçük bir detay eklenerek polen de toplanabiliyor.

Dip tahtasına yapılan bu basit eklemeyi ilerki günlerde paylaşacağım.

Ayhan:
sn şekerli.
Bahsettiğiniz dip tahtasını hem sizin yazınızda, hemde yabancı bir sitede gördüm. Bu çalışmada, çıtalar ile tel arasındaki mesafe fazla gelmez mi?. Birçok yerde taban tahtası ile çıtalar arasındaki mesafenin 25mm çivarında olması gerektiği yazıyordu..
Bu çalışma ilaçlama süresince bencede gerekli, ama dip tahtası yerine sürekli kullanılması düşünülürse, aradaki boşluk sorun olmaz mı..

kolay gelsin..

metinileri:
zayın ayhan bahsettiğiniz konuyla ilgili yeni bir giriş ve bölümü ve dip tahtası tasarımı tabiki yapılabilir uygun şekilde konstrüksüyonu hazırlanmış tabanlıklar yapmak mümkün  bizim yaptığımız bir dnemeyi anlatayım hazırladığımız taban arının girişi kademeli bir geçişten ibaret makedon tipi kovanla longstroh tipi kovanın karışımından bir çalışma yaptık bunda kapalı olarak polen toplamak varroğa sayımı yapabilmek alttan kek verebilmek tam veya yarı yarıya polen girişlerini ayarlayabilmek hatta arı zehri alabilmek mümkün olabilecektir bu tip taban kovandan ayrı bir bölüm olarak düşünüldü yaptık ve uyguluyoruz prototipi deneme aşamasında herkezin bilgilerine sunulur farklı fikirler varsa iletilerinizi yazın değerlendirelim sağlıcakla kalın

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git