Değerli arkadaşlar.Ali bey Karniyol arısı,acemi arıcının kullanacağı arı değildir derken,çok doğru bir tespit yapıyor. Bizim yıllardır kullandığımız arılar gibi değil.Klasik yöntemlerle arıcılık yapan arkadaşlarımız bu yöntemlerden vazgeçsin.Hergün blokları,forumları okuyorum,bu zaman yavru olduğunu söylüyor,tabii olacak.Kafkas sıcakta yavruyu azaltıyor,günlük 1100 ila 1400 yumurta atan bir ırk olarak geçiyor.Diğer adı dag arısı litaretürde.Bu arıyı ovaya indirdimi işin bitti.Kış arısını nasıl çıkaracaksın.Teşvik için şurubu verdinmi gözler bloke olacak,gözler bloke olunca yumurta alanı daralacak,zincir kopacak,azalan arı kovanı nasıl koruyacak.Yagmacılık hazır.Geçende bir uzman ben ana arıyı yumurtlatırım,açıklasın bi görelim.Konuştuklarımızın saglaması pratiktir.Karniyol arıdan bal alacaksan ızgara kullanacaksın.Kitapların yazdığı gibi ogula giden arı değildir.Sakin arıdır.Güz şurubu verip kış arısını muhakkak çıkaracaksın,sonrada gözleri balla doldurmasını saglayacaksın.Baharın verdiğin şurubu sonbaharda vereceksin,Güzün kapalı yavrunun üşüme şansı yoktur,ama baharın kapalı yavrunun üşüme şansı çok yüksektir.Yavru çürüğüne dayanıklıdır.Propolise ihtiyaç duymaz.Soguga meydan okur.İtalyan ırkı gibi günlük 2000 yumurta atar.80.000. kovan için arkasına başka kovan koymaya ihtiyaç duymaz.Peteği beyaz örer.İtalyan altın sarısı,kafkas koyu sarı kahve rengine yakın petek örer.Biraz fazla ballığa ihtiyaç duylur,bunu da eleştireceksen eleştirirsin.Yazıma son vermeden bir kötü huyunu daha söyleyeyim arıcıyı çalıştırır,tembel arıcını çalışacağı arı ırkı değildir dostlar,saglıcakla kalın.