Organik Asitler > Varroa Mücadelesi ve Laktik Asit

İstediğimiz kadar laktik asit çözeltisi hazırlamak

(1/5) > >>

emrah:
Benim 1 litre laktik asiti kullanacak kadar arım yok.Kullana bileceğim kadar çözelti yapsam mesala 1 litrenin yarısının yarısın diyelim olurmu.

Ali abinin verdiği formul bende buna göre kullana bileceğim kadar sulandırsam nasıl olur.
Yani bu işlemle (1 litre % 85 lik asite  4.6 litre su ilave ederek) %15 lik laktik asit elde ederiz

ünsal:
sevgili emrah. ben iki defa hazırlayıp ilaçladım. bu pazar tekrar yapacağım.zirai ilaç satan yerden ölçek aldım 500cc su koyuyorum üzerine 100cc laktik asit koyup karıştırıyorum. arıyı ilaçlıyorum. yani 1lt=200cc, 0,5lt=100cc yapıyorum. ilk önce bir kovanda denedim,üç gün sonra hepsine uyguladım. bir sıkıntı olmadı.

emrah:
Teşekkür ederim cevabın için benim,de en kısa zamanda şimdilik yavru yok bölmelerimi ilaçlamam gerekli.

emrah:
Laktik asit uygulandığında hiç ana arı kayıpları yaşadınızmı?

Arı Bakanı:

--- Alıntı yapılan: emrah - 19 Ağustos 2011, 22:18:19 ---Benim 1 litre laktik asiti kullanacak kadar arım yok.Kullana bileceğim kadar çözelti yapsam mesala 1 litrenin yarısının yarısın diyelim olurmu.

Ali abinin verdiği formul bende buna göre kullana bileceğim kadar sulandırsam nasıl olur.
Yani bu işlemle (1 litre % 85 lik asite  4.6 litre su ilave ederek) %15 lik laktik asit elde ederiz

--- Alıntı sonu ---

--- Alıntı yapılan: emrah - 12 Eylül 2011, 21:18:22 ---Laktik asit uygulandığında hiç ana arı kayıpları yaşadınızmı?

--- Alıntı sonu ---

Emrah;
Varroa mücadelesinde laktik asit çözeltisi hazırlamak için %15 lik laktik asit çözeltisi gerekmekte.

Senin sorunun ise benim 1 litreyi %15 çözelti haline getirdigimde bunun hepsini kullanma imkanım yok, kolonilerimin sayısı buna müsait degil demektesin.

Oranlar belli olduktan sonra çözelti istediğin kadar hazırlanabilir.

Örnek, 1 litre laktik asidi 5 şe böldük,her bölme 200 ml eder.
4,6 ltreyide 5 şe böleceksin. 920 ml de su ölçeceksin. Laktik asit ve suyun toplamı= 200+920=1.120 Litrelik %15 lik çözelti elde edersin. Bu miktarda bana fazla diyen varsa bunu dahada düşük oranlarda böler ve çözer varroa mücadelesini yapar. Buhesap kitap işlerini pek anlamam inşallah tariflerde bir eksiklik yapmamışımdır. Düz mantıkla bu iş bu kadar olur anla yani ;D

Laktik asit mücadelesi ile ana arı kaybı ben yaşamadım, zaten arılara zararsız deniliyor, tabiki oranlara uyulduğunda. Bir sorun var asit uygularken çıtalar arasında ana arıyı arıcı ezip, ben laktik asit uyguladım ana arı kaybettim dememek için bu işin bu yönüne dikkat edilmeli, çünkü bu uygulama en az 3-4 tur 4 gün arayla yapılacak. Bu konuyla alakalı bölüme bakarsanız, hava sıcaklıgı 15 derece üstünde yapılabirlir bir uygulamadır.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git