bu yıl oksalit vermek çok riskliydi, arılar salkıma giremedikleri için sıcaktan dolayı. bazıları verdiler bazıları veremediler.
Ben oksalit moksalit kullanmadım. sadece baldan sonra nane suyu, kekik suyu, 6 damla kekik yağını körüğe duman şeklinde verdim ve 3.6 mg.lık flumetrin içeren lastik çubuklardan 2 tur verdim. bi sorun yaşamadım şuana kadar. arılar zaten baldan sonra yavrulu alanı avuç içi kadar bırakarak varroayla doğal mücadeleye yardımcı olmuşlardı.
Allah bereket versin emeğinizin karşılığını inşallah alırsınız. Bu yıl yağışlı geçeceği ön görülüyor baharda ve bal akımı sayacağımız mayıs-haziran aylarında.
mart ayında yavru faaliyeti tavan yapma durumu olabilir, şurup ve kendi yapacağınız polen ikamesi kek gerekebilir. arıcı mevsimsel şartları öngörebildiği ve tedbir alabildiği oranda başarılı olabiliyor. hava durumunu takip etmenizi tavsiye edebilirim.
bal almaya odaklanmaktansa arıyı öldürmemeye odaklanırsak, o da bize karşılığını bal olarak verecektir.
arının uçamadığı yağmurlu havalarda bal ve polen stoğunun azalacağını dikkate alarak takviye yaparsak karlı çıkılacağını düşünüyorum bu yılki bal sezonundan.