*Katlılara verdim dediysem,iki kovanın katını yeni koymuştum.Arılar kattaki iki veya üç çerçeveyi yeni yeni kabartıyorlardı.Notlarıma göre bir defaya mahsus 10 ar ml.vermişim bırakmışım.
*Diğerlerine gelince çoğu geçen senenin oğulları.Formik verdiğimde kimisi beş,kimisi yedi çerçevedeydi.Birine üç diğerlerine iki defa uygulama yapıp bırakmışım (bazılarına 8,bazılarına 9 ml.).
*Bahar başlangıcında yavru alanı baldan daha fazla oluyor.Bal çerçevelerin sadece üst kenarlarında.Burada bahar balı almak gibi bir durum normalde olmuyor.Arıların çerçeveleri balla doldurması eylül-ekim aylarına kadar sürüyor.Bal hasadı ekim gibi oluyor.
*Bu formik asit organik olsada kalıntı konusunda endişemiz oluyor tabiki.Fakat varroa parazitinin yapacağı çöküntü endişesi daha ağır basıyor.Burada etkili varoa mücadelesi ile alacağımız ballarda kalıntı olmaması ölçüsünü tutturmaya çalışıyoruz.
Hem formik asiti ilk kullanmaya başladığım tarih 31 mayıs 2013.Yani bu demektir ki formik asitin kış öncesindeki kullanımının bahardaki tesirlerini bilmiyorum.Bu uygulamada yeni sayılırım.