Benim verdiğim isim bir şeyler yapmış, ortaya bir şeyler koymuş...
Bizde dünya araştırma yapılıyor nedense ortaya makaleden başka bir şey konmuyor....
Bana makale yazanların adı degil, ortaya ne koydukları önemli. Cumhuriyet tarihimizden bu güne kadar, bir ıslah çalışmamız varmı, yok. Gen bankalarımız kurulmuş mu yok...Bölgelere göre damızlıklar oluşturulmuşmu oda yok. Peki bu adamların işi nedir, arıcıya arınıza sahip çıkın demek içinmi para alıyorlar. Kafkas arısının artık ülkemizin her yerine uymadığını, bilimcilerde söylemeye başladılar ama aradan 30 yıl geçtikten sonra...
Ben yazımda çelişmiyorum, hani bu kadar ingiltereye, dünyanın kaç ülkesinden arı taşınmış, niye genetik kirlilik olmamış. Genetik kirlilik olur diyenler benim dediklerimle çelişirler...
İsim verdiğinde eleştiri okları ona yönelecek, biz burada ortaya yazdığımızda yarası olanlar gocunacak.
Halimizi anlatan bir yaşanmış olay ekleyeyim durum daha iyi anlaşılsın....
Bizim arıcılıktaki bilim adamlarımız köyün dördüncü azaları gibiler... Hepsi de önemli ve şahsiyetli ayriyeten mühim kişiler.
Köyün birisinde ad amın birisi muhtarın listesinde dördüncü aza olarak seçilmiş. Evine geliyor diyor ki, hanım ben artık çok önemli bir şahsiyetim, mühim işler benden sorulur, dolayısı ile arandığımda bulunmam lazım. Bundan sonra çift sürme başta olma üzere de tarım işlerini de sen yapacaksın demiş….
Yarın çift sürülecek, sabanın sapına yapış….
Arıcılıkta her şeyi arıcı yapacak ise bilim adamlarımızın ahkâm kesmesine gerek var mı bilmiyorum.
Ben yurt dışındaki gibi araştırmalar istiyorum. Geçenlerde Çin de bir arıcılık sitesine girdim. Çin'de hangi ırk arı isterseniz bulabiliyorsunuz, tüm ırkların safı var adamlar çalışmış. İsrail mevcut ırklarını yok edip İtalyan arısına geçmiş, daha verimli bir arı bulsunlar ona kesinlikle geçerler adamlar dünyayı taramaya devam ediyorlar. YA BİZ NE YAPTIK, YATMAYA DEVAM....