Gönderen Konu: Adana da arıcılık yapan arkadaşlar...  (Okunma sayısı 16955 defa)

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
Adana da arıcılık yapan arkadaşlar...
« : 07 Mayıs 2013, 01:40:33 »
arkadaşlar ben Adana İmamoğlu nda hobi amaçlı yapıyorum ama belli olmaz Adana lı arıcı arkadaşlarla tanışmak isterim

fevziyurtdas

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Adana da arıcılık yapan arkadaşlar...
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2013, 10:53:08 »
Mehmet bey hobinizde başarılar dilerim

Ben de hobi amaçlı arıcılığa geçen yıl İki kovanla başladım. İskenderun da çalışıyorum arılarım Antakya da dağ yamacında ancak bazı hafta sonları gidebiliyorum. Şu anda 13 kovanım var. 6 adetine kat attım diğerlerini bölme yaparak oluşturduğum için 4-5 çıtadalar.
Bende bölgede hobi amaçlı arıcılık yapan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2013, 18:58:51 »
fevzi hocam siz bayağı başarılı olmuşsunuz bende hala tek kovan geçen ay başladım ama kulaktan dolma bilgilerle başlayınca çok kötü oldu:(
üç çıtalı diye aldım tek çıta çıktı:(
bende dün yumurta ve işçi arı takviyesi yaptım yoksa koloni sönecekti. bakalım ne olacak

fevziyurtdas

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2013, 13:48:40 »
İlk başlarda ben de pek başarılı olamadım Ama benim gibi Arıbakanı forumunu takip ederseniz bence en doğru bilgilere ulaşırsınız. Üstatlarımız bu konuda çok bilgili ve en önemlisi bilgiyi paylaşabilen insanlar.
Üstatlarımızın en önemli özelliklerinden biri çok dikkatimi çekti. Sadece doğru bilgiyi paylaşmakla kalmıyorlar. Yaptıkları hataları varsa da bizi bilgilendirip aynı yanlışı yapmamızı engelliyorlar.
Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Ve tüm arıcı arkadaşlarımıza bereketli bir sezon diliyorum.

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2013, 00:26:20 »
arıların son durumu 16 haziranda bahçedeki malzeme koyduğum kovana tek çıtayı saramayan oğul girdi diğer kovandan takviye ile koloniler bugün itibari ile satın alınan kovan 6 çıta, oğul kolonisi 5 çıtada sıkıştırıldı 3 er çıta kapalı açık yavru alanı var polen gelişi gayet iyi

fevziyurtdas

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2013, 13:31:20 »
Mehmet bey kolay gelsin

Arılarınızın besin stoklarını kontrol ettiniz mi?

Bu hafta sonu öğle saatlerinde bazı kovanları kontrol ettiğimde yavru faliyetinin devam ettiğini gördüm.Polen iyi geliyor. Kovan çekmecelerini kontrol ettiğimde çekmece içinde çerçeve hizalarına dökülmüş bal mumu talaşı gördüm. Bana göre stoklardaki sırlanmış balları tüketmeye başlamışlar. Ortamda nektar olmadığından arı uçuşları ve yavru faliyeti devam ettiğinden her kovana yarım litre kadar 2/1 ılık şurup verdim. Önümüzdeki hafta sonu tekrarlamayı düşünüyorum.

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2013, 23:32:20 »
evet benim kovanlar bahçemde iki kovanı da bu hafta sonu sıkıştırdım. stokları azaldığı için 2/1 poşetle şerbet verdim burada yavru bitmeyecek heralde
kovanların etrafını straforla kaplayıp altlarına havalandırma deliği açtım

Ethem Batmazoğlu

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2014, 22:23:07 »
Sayın Mehmet Bey kovanların etrafını straforla kapladığını belirtmişsin.Bu kafama takıldı.Etrafını mı,içini mi?

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2014, 19:27:08 »
etrafını kapladım ama çokta gerekli bir davranış olmadığını düşünüyorum. Bence içine bölme tahtası koymak daha önemli.

Ethem Batmazoğlu

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2014, 00:10:46 »
 Etrafını kaplamak hem zahmetli hem de dış hava şartlarında köpük aşınır,eskir.
En isabetlisi kapak altına olması.Kovan içi ölçülerek bölme tahtası olarak ta kullanılabilir.Marketlerden temin edeceğiniz 25 kg lık boş pirinç,fasülye çuvallarının içine yerleştirerek bölme tahtası yaparsanız yıllarca kullanırsınız.

mehmet sıçramaz

• Acemi Üye
  • *
  • adana/ imamoğlu
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2014, 02:09:39 »
kapak altı 3 cm strafor, muşamba muşambanın altından arılar görülebiliyor+kovan dışı strafor + bölme tahtası strafor