merhabalar,
Invert şurup hazırlarken karşılaştığım problemlerden biri de hazırladığım sıvının hacminin ne olacağı konusunda yanılgıya düşmek.
Arıcı dostlarımıza kolaylık olsun diye aşağıdaki gibi bir tablo hazırladım, karışım sonrası ne kadar hacim elde edeceklerini kolayca bilecekler, umarım işinize yarar.
Karışım oranı 3:2 (kışlık)
Şeker (Kg) Su (L) Elde edilen hacim (L) Besin stoku ( Kg)
1 0,7 1,3 1,2
2 1,3 2,5 2,4
3 2,0 3,8 3,6
4 2,7 5,1 4,8
5 3,3 6,3 6,0
6 4,0 7,6 7,2
7 4,7 8,9 8,4
8 5,3 10,1 9,6
9 6,0 11,4 10,8
10 6,7 12,7 12
Karışım oranı 1:1 (normal)
Şeker (Kg) Su (L) Elde edilen hacim (L) Besin stoku ( Kg)
1 1 1,6 1,2
2 2 3,2 2,4
3 3 4,8 3,6
4 4 6,4 4,8
5 5 8,0 6,0
6 6 9,6 7,2
7 7 11,2 8,4
8 8 12,8 9,6
9 9 14,4 10,8
10 10 16 12