Forum yönetimine bildiriyorum. Arıcılıkta kullanılan ızgara konu yok.arıcılık ızgara ve önemi nedir?
kadir bey arıya bildiğim kadarıyla çoğu arıcı kullanıyor.ve iyi sonuç aldıklarını duyuyorum.amaben bir kaç kovanımda denedim hiç iyiliğini görmedim arıyı yavaşlatıyor bana göre belkide balın olmadığı sene uygulamış olabilirim buda bir istisnadır..
Arkadaşlar arıcılıkta ızgara kullanımı, koloni yönetiminin bir parçası ve bunu zamanında yapmaz iseniz bir işe yaramıyor. Bende kafama göre ızgara kullanıyordum. Olay kafana estikçe ızgarayı koy, sonra kaldır degiil.
Geçtiğimiz günlerde bu konuyu kendi aramızda bir konuştuk, Mehmet Yüksel zannedersem bunu yazdı.
Koloniye ızgara zamanında verilmediğinde, koloni ızgarayı geçmiyor, bunun nedenide bal kemeri oluşturulmuş ve sırlanmışsa arının çıtanın bu bölümünde işi kalmamış, dolayısı ile ızgaraya yaklaşma bile yaklaşmıyor.
İşçileri yukarı çıkartabilmek için genelde aşagıda eni örülen petekler olmalı, yada yukarıya yavrulu çıta alınarak bu iş çözülmeye çalışılıyor.