Çıtaların hazırlanması,çıtalara yeni temel petek takılması için şimdi tam zamanı,
koloniler birden büyüdüğünde panik yapmadan arılara alan vermek gerekir onun için
hazırda temel petekli çıtalar önceden hazırlanır ise iyi olur bencede.
mehmet bey ben dediğim gibi yeni öğreniyorum ve her şeyi internetten sayenizde öğreniyorum.
benim sormak istediğim gecen hafta ki kontrolllerde her tarafta ana memesi peteğin ortasına atılan cıkıntılarda içinde ana yok onu bu hafta diğer kovanla birleştirecegim.Ama ben bunu ticari olarak yapmadığım için geçen sene buyuk yanlışlar yaparak her zaman cıtayı en sona koyuyordumyani ballı cıtadan sonra 4 5 cm ham petek takıyordum geri kalanı arılar örsün diye -.Sadece yol gösteriyordum nasıl olsa süzme makinamız yok diyordum onun için bende ham peteği büyük takmıyordum.Bu senede aynı durumu düşünüyorum yarım petek takmayı düşünüyorum bunun herhangi bir zararı yada faydası varmıdır.
Ama bu sene çizimlerinizden öğrendiğim kadarı ile ballı polanli petek her zaman duvar olacak .
Ayrıca şu anasız kovanı 2 tane daha kovanım var onlardan birine nasıl birleştirme yapayım araya gazete kagıdı koyaraktanmı yoksa uzaga silkelemek üzeremi yapayım.