Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu

Arıcılık ile ilgili konular => Medyada arıcılık arı veya arıcı => : Arı Bakanı 16 March 2012, 08:21:56

: Arıcılık kredisi.
: Arı Bakanı 16 March 2012, 08:21:56
Bu günlerde köylülerin yararlanabileceği bir çiftçi kredisi var. İsmine mikro kredi deniliyor, benim tanıdığım bir kaç arkadaş bu krediyi kullandı. Kredi limiti 4 bin lira ve hiç faizsiz geri ödemesi var. Bu konuda daha detaylı bilgisi olanlar paylaşırsa daha iyi olur, bu para arıcılarımız içinde verilmekte.
: Ynt: Arıcılık kredisi.
: Arı Bakanı 18 March 2012, 09:29:29
Bana bahsedilen kredinin kaynağı, özel idare kaynaklı imiş. Belediyenin bir işi gereği, İzmit İl tarım müdürlüğüne bir evrak götürmüştüm. Orada tanıdığım bir abimize böyle bir durum var, şartları nelerdir diye sorduğumda bu tip bir uygulamadan haberi olmadığını söyledi ve para nereden aktarılıyor onu öğren dedi. Ben tekrar arkadaşla görüştüğümde bu kredinin özel idare tarafından kullandırdığını öğrendim. Beykoz da müracaat eden tüm çiftçiler bu parayı faizsiz alıp kullanmaya başlamışlar. Arıcılık için 4 bin lira, büyük baş hayvanları olup müracaat edenlere 5 bin lira, açık alanda damlama sistemleri kurup üretim yapanlara 7 bin lira gibi bir para verilmiş.


Kocaeli özel idare geçtiğimiz yıl, arıcılara %50 hibeli arı temini yapmış, aynı uygulama bu yılda müracaat edenlere yapılacakmış, kovanın yarı parasını siz ödüyorsunuz, yarısını özel idare yani devlet ödüyor.

Bu tür kaynak kullanımlarında işi bilen ve proje üretip bunu kurumlarımıza kabul ettirebilen çalışkan kişilere çok ihtiyaç var. Beykoz ilçesindeki mikro kredi, bir kişinin aşırı gayretleri sayesinde olduğunu duydum. Bu tür gayretli çalışmalar yapıp çiftçilere faydalı olmaya çalışan kişilere, çiftçiler adına teşekür ediyorum.
: Ynt: Arıcılık kredisi.
: AYDIN BAYAR 18 March 2012, 11:14:42
ali abi bu sene %50 hibe olan arılardan veriyolar 20 kolani yazıldım istek çok olduğu için 10 kolani verecekler nasıl proje üretelim il idareye sunalım
: Ynt: Arıcılık kredisi.
: emrah 19 March 2012, 22:25:47
Her isteyen alamıyor galiba mikro krediyi.Bizim il özel idsrenin kanunları böyle veya bankalardan kredi alabilen ve durumu iyi olanlara vermiyorlar diye yazıyor.Yoksul vatandaşlar faydalana biliyormuş.
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.