Gönderen Konu: Arı Veya Koloni Bölme...  (Okunma sayısı 30403 defa)

Gultepeku

  • Yeni Üye
  • **
  • İleti: 75
  • Kadir Ünsal Gültepe
    • http://kadirunsalgultepe.blogspot.com/
Ynt: Arı Veya Koloni Bölme...
« Yanıtla #15 : 18 Şubat 2014, 06:59:35 »
Ali bey görüntüler çok güzel ,
Eylül ayında boldüğünüz arıya döllenmiş ana verdiniz bildigim kadarıyla, genç ana ve arının yumurtalama yetenegi bence bu işin sırrı olsa gerek .
Arıcılar olarak henuz eylül ayında yaşlı analarımızı degiştirme kültürüne sahip degiliz. yaşlı ana ile kışa giriyoruz ve malesef kışın arımız sönüyor.
<< Kadir Ünsal Gültepe >>

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Arı Veya Koloni Bölme...
« Yanıtla #16 : 02 Mart 2014, 08:10:56 »

Dr.İsmail Demir abinin 3 eylül 2013 tarihinde böldüğümüz arıları.

Yüklerken videonun yanlışlıkla renk ayarı ile oynadım sanki, yeniden silip yüklemek zor geldi, bilmediğin ayarlara her konu buna dahil, burnunu sokmamak gerekiyor ama ::).....
Ufak renk sorunu var anlayacağınız... :D
Konunun başında bölünme videosu var ve sonraki gelişmeler belli tarih aralıkları ile gene videolar aynı kovandan yayınlandı.

Bulunduğumuz yer Marmara, oldukça soğuklar olabiliyor,bir Ege ve veya Akdeniz olsaydı, gelişim daha fazla olabilirdi.

Kolonilerde son videoda çekiminde gördüğüm, üç çıta kapalı yavruya ulaşılmış. Yaklaşın 10 gün sonrası doğacak kapalı yavrular ile koloni 5 çıta üzerine çıkacak ve gelişim dahada hızlanacak.

Ali bey görüntüler çok güzel ,
Eylül ayında boldüğünüz arıya döllenmiş ana verdiniz bildigim kadarıyla, genç ana ve arının yumurtalama yetenegi bence bu işin sırrı olsa gerek .
Arıcılar olarak henuz eylül ayında yaşlı analarımızı degiştirme kültürüne sahip degiliz. yaşlı ana ile kışa giriyoruz ve malesef kışın arımız sönüyor.[/b]

Kadir bey bölünen arılara hazır ana arı verilmişti. Koloni kendisi ana arı yapsın deseydik bu gelişim olmaz, en az bir ay kaybedecektik. Bir ay arıcılıkta çok önemli, Ana arı kabul dönemini geçtikten sonra kalan sürede bir posta yavruyu yapıp, bunların doğması gerçekleşiyor.

Koloni kendi anasını yapsın dediğinizde, 16 günde ana arı doğacak, 7-8 gün sonra çiftleşmeye çıkacak, etti 3 hafta bir hafta sonrada yumurtaya başlayacak etti bir ay. Attığı ilk yumurtalar 3 hafta sonra doğacak, acayip zaman kaybı oluyor. Nerede ise 2 ay kaybınız var, hazır ana verdiğinizde arının mevcuduna göre yavru faliyetien geç 10 günde başlar.

Bir önceki videoda görüntüler çok güzel demişiniz, bundan sonrası daha güzel olacak, arıların fişekleme zamanı, gene aynı koloniler neler yapacak göreceğiz. Kışa girmeden bölünen arıların bahara çıkışı ve güçlenişini videolarla gözler önüne sereceğiz.... 8)

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk