Gönderen Konu: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ  (Okunma sayısı 37229 defa)

ncetin16

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 27
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #15 : 21 Kasım 2011, 23:22:38 »
Arkadaşlar, bilim adamlarımızda verimlilik testinden geçirilmeli. Ama bu işlemler ideolojik ve siyasi kaygılardan uzak olmalı . Ülkemizde Arıcılık adına hedefler konmalı. yapılacak çalışmalar takvimlendirilmeli. Çalışmalarda verimsizliği gözlemlenenler en kısa sürede kenara alınmalı. Yapılan çalışmaların ülke arıcılığına etkileri bilim insanımıza birebir hissettirilmeli. Üniversiteye bilimcileri ziyarete gidiyorsun çözülemeyen sorun yok... Ülke geneline yansıması özellikle arıcılık alanında hissedilmiyor. Artık ülke kaynaklarını daha verimli kullanmanın yollanını araştırmalıyız. Arıcılık Birliklerini daha aktif işletmeli, birlikler üniversitelerin adeta arka bahçeleri olmalı. Arıcı abilerimizin birikimleri ve araştırmaları bizleri sevindiriyor. Arıcılık anlamında lisans düzeyinde bir eğitim almadan bu noktalara gelip ülke arıcılığını bilimsel gerçeklere dayandırarak sorgulayabilmek çok önemli ...Bu anlamda Ali TÜRK ve ekibini tebrik ediyorum. Bence her arıcı sanal aleme girmeli çalışmaları takip etmeli. Arıcılık birlikleride üyelerine bunu zorunlu kılmalı. Ne kadar arıcı var kimse bilmiyor. Belki arıcı arkadaşlarımız tek bir çatı altında toplanıp yönetilebilirse kaybedilen yıllar kısa sürede kazanılabilir. Madem büyük bir ülkeyiz 7 farklı iklime sahibiz. O zaman büyük organizasyonlar yapmalı ve birlikler kurmalıyız...Yoksa 3-5 arıcının çeşitli maceraları gibi algılnmaya devam ederiz. Yıllar önce aldığımız ana arı suni tohumlama aletlerini kullanmayı öğrendik diye bilim insanımız yıllarca sevinip ve övünüp durdu.İyide bu kazanımlar sonucu ülkemizde gen kaynaklarını belli merkezlerde toplayabildik mi? Hayır.Maalesef başı boş bir ülke arıcılığımız var.Ülke arıcılığı için kafaya bir proje uyduruyoruz. Artısını ve eksisini hiç bir platformda tartışmadan uyguluyoruz. Nasıl olsa karışan yok ve yıllar sonra büyük pişmanlıklar duyuyoruz...Neden mi ? Türkiye arıcıları birlik ve beraberliği kuramadığından... Ama ümitliyim !Bu arıcılık blogları bu konulara neşter attığını düşünüyorum. Bu gönüllüler ordusu bir kartopu misali yakın gelecekte çığ gibi görevini yapmayanlar üzerine çökecektir. Allah onların yolunu açık etsin ve ilahi adalet sağlansın...

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #16 : 22 Kasım 2011, 13:28:06 »
İlk okuduğumda aklıma kıbrıs barış harekatı zamanında tv de okunan kahramanlık türküleri geldi :o.

"Arkadaşlar, bilim adamlarımızda verimlilik testinden geçirilmeli. Ama bu işlemler ideolojik ve siyasi kaygılardan uzak olmalı . Ülkemizde Arıcılık adına hedefler konmalı. yapılacak çalışmalar takvimlendirilmeli. Çalışmalarda verimsizliği gözlemlenenler en kısa sürede kenara alınmalı. Yapılan çalışmaların ülke arıcılığına etkileri bilim insanımıza birebir hissettirilmeli. " breh breh demek geldi içimden. Arkadaşımızı tanımıyorum ama abi bu ne hız, bu ne sürat. Kendi adıma söylemem gerekirse bizler amatör arıcılarız. Öyle asalım keselim nidalarıyla nereye gidiyoruz. Bizler naçizane bloglarımızda bilgilerimizi paylaşıyoruz. Arıcılık ile ilgili bilim adamlarına, kurumlara ve arıcılık birliklerine olsa olsa sitemimiz olabilir oda bizleri Almanyada olduğu gibi yönlendirmedikleri içindir. Bakın daha yeni haber olarak Mehmet Yüksel arkadaşımız oksalik asit buharlaştırma uygulamasının Almanyada yasak olduğunu söyledi. Bizde de bu şekilde yönlendirmeler, uygulama takvimlerinin zamanında açıklanıp arıcıların uyarılmasını bekliyoruz birliklerden. Yoksa bu adı geçen birlikler bizim birliklerimizdir. Yok verimsizliği görülenler kenara alınmalı yok efendim bilim adamları verimlilik testinden geçirilmeli tarzı söylemler haddimizi aşar. İtirazı olanlar gidip birliklerde çalışıp yönetime girip dediklerini yapmaya (taraftar bulabilirlerse) çalışsınlar. Yada üniversiteler orada duruyor. Her T.C. vatandaşı isterse oralara gidip okuyup bilim adamı olabilir ve İtiraz ettikleri konunun tersini yapabilir :-\

hayreddin hoca

  • Yeni Üye
  • **
  • İleti: 68
  • üreten türkiye
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #17 : 22 Kasım 2011, 15:11:09 »
nçetin16 arkadaş, hoş geldin.
Memlekette treni kaçırıp ilim yapamamışsan, fikir üretme hakkını da kaybettin. Memleketin bütün kurumları tıkır tıkır işlemekte. Makam ve mevkileri hasbel kader elde etmiş olanların ali menfaatleri için... Ali Türk Beyin de dediği gibi, koca koca proflarımız, bir yığın alimimiz var. Özellikle arıcılık alanında dünyaya bilim ve teknoloji ihraç ediyoruz. Hayal etmek için de alim mi olmak lazım, kardeşim? Hayal etmenin kime ne zararı var?
hayreddin bayraktar

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #18 : 22 Kasım 2011, 15:50:17 »
Hayrettin hocam haklısın. :( ben yanlış yazdım. Senin dediğin gibi olmalıyız. Hiç parmağımızı oynatmadan, hiç emek sarfetmeden ve terlemeden kendimizi istediğimiz konuda alim ilan edip (şu an ülkemizde yaygın olarak yapıldığı gibi) herkesi acımasızca eleştirmeliyiz. Haddimizi, yerimizi ve hatta zeka seviyemizin ne olduğunu bilmeden çıkıp ahkam kesmeliyiz. Sana tavsiyem bir yol ortaya çık. Kimsin ne iş yaparsın. Bu güne kadar bu dünyada neler yaptın kendini bir anlat. Bakalım sen nerelere nasıl gelmişin hep beraber bir yol görelim. Profiline baktım bir şey bulamadım.

hayreddin hoca

  • Yeni Üye
  • **
  • İleti: 68
  • üreten türkiye
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #19 : 23 Kasım 2011, 10:25:17 »
Doktorum sağol, ben sadece, insanların ilim adamı olmadan da fikir cimnastiği yapmasından (kendi çapında)bahsediyorum. Yoksa herhangi bir iddiam yok. estağfurullah. Profilime gelince; Arıcıyım. Başka da özelliğim yok.Farklı fikirlere saygı duyarım.Birilerini incitmemek için gayret sarfederim. İncinenler olduysa helallik dilerim.
Arıcılık ile pek alakası olmayan nefsi kelamlar ile forumu meşgul ettiğim için, tüm okuyanlardan tekrar özür diliyorum. Herkese saygılar ve bereketli arı ürünleri...
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2011, 15:11:43 Gönderen: hayreddin hoca »
hayreddin bayraktar

osmanbaris

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 10
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #20 : 24 Kasım 2011, 12:16:36 »
Dr.Muhteşem bey görüşünüze katılmadığımı belirtmek isterim.İlkokulda çok sevdiğim okul müdürümüz din derlerine girerdi bir gün çocuklar hepiniz okuyup adam olacaksınız değil mi? diye sordu hepimiz evet öğretmenim diye bağırarak cevap verdik sonra müdürümüz o zaman benim ayakkabımı kim boyayacak dedi!

Her insan okuyamaz her okuyanda adam olamaz sözünden çıkarak okuyan ve uzmanlaştığı dalda başkalarının yaptıklarını teyit ederek de bilim adamı olunmaz bilim adamı araştırmacı ve mevcut olanı devamlı geliştiren biridir.VE bizim gibilerin ışığı ve önderi olmalıdır. benim düşünceme göre...

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2011, 12:25:25 Gönderen: osmanbaris »

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2011, 20:00:56 »
Osman bey sizin müdürünüzünde hiç fantazi yeteneği yokmuş üniversite mezunu ayakkabı boyacısı olsun niye istememişki ;D cevap verirseniz 8. ci iletiniz olacak. Artık birazda siz gayret edersiniz yazmaya dimi ;)

osmanbaris

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 10
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #22 : 25 Kasım 2011, 09:27:40 »
Muhteşem bey sizin ile tartışmak istemiyorum.Yanlızca düşüncenize katılmadığımı belirttim.Kişileri eleştirmek kadar eleştirilmeyide kabul etmek gerek. ::) Bu 9.iletim olacak sanırım ve son iletim. Allaha Emanet olun. :D

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #23 : 25 Kasım 2011, 09:59:52 »
Arıcılık ve ıslahı başka  yerlere kaymaya başladı.Bu benim istemediğim bir olay. Konu sulanıp arıcıların ne olduğu belli olmayan şeyleri okumasını istemiyorum. Dünyada ıslah son hız devam ederken, bu bu işte niye yokuz, sorunlar nedir onları tartışmak lazım.


Bu sene dört karniyol ana arı ile karniyola dönüş yaptım.Benim anlamadığım olay insanların sabit fikirli olmaları her ortamda karniyol arısını kötülemek isteyen kişiler var inanın anlayamıyorum.

Osman bey arıya gelince mi? milli duygularımız kabarıyor, hayat sadece arıdan mı ibaret?
Yaratan bile bir sürü çeşit yaratmış, bir tek arı niye yaratmadı?

İnsanlık devamlı ileri gitmek istemiştir. Bunun çeşitli sebepleri vardır.Ülkeler yarışmış, kardeşler bile birbirini geçmek istiyor. Önce yürümüş, daha sonra hayvanlara binmiş, daha sonra abralara binilmiş, derken uçak yapıp uçmuş.


Ülkemizin %99 zu Müslüman. Müslümanlığımızla ilmi durumumuz ters orantılı. Bizim ileride olmamız gerekirken neden bu hallere düştük bunlar ayrı konular.
Öncelikle İslam dini ilimin ilerlenmesini emreder. Ne gariptir ki Müslüman olmayanlar, günümüzde ilimde ve bilimde daha ileri.

İslam’ın ilk emri oku olmasına rağmen okuduklarını hayata geçiremeyen bir yapımız var. Bir şekilde birçok potansiyel güç harekete geçmemekte inat ediyor. Arıcılıkta bu söylemiş olduğum bilim erbabı aynı durumda. Proje proje ….Her işin bir erbabı vardır. Aşçı yemek yapar, çorba yapar. Aşçının ürünü budur, bizimde konumuz arıcılık, beklediğimiz ürün ise bölgelere göre olsun gezginci arıcılıkta olsun damızlık arıların gen bankalarının oluşturulması. Proje var, ama yemek bir türlü ortaya gelmiyor, yıllardır bunu ben söylüyorum. Bilimcilerde yapacağız çalışmalarımız var diyor. Görüntü henüz yok.

Dünyada kovan sayısı bakımından acayip bir rakama sahibiz. Buradan bile anlaşılması lazım neden bu kadar kovan arımız varken bal üretiminde bu sıralamada yer alamıyoruz.

Dönüyoruz ilim konusuna. Peygamberimiz derki “İlim müminin (müslümanın) yitik malıdır, onu nerde bulursa alsın”.

Burada anlatılmak istenen, bir yerde insanlık için bir gelişme varsa onu hemen alın demektedir.

Hadisi şerif gayet açık ve hiçbir sınırlama yok, nerde bulursanız derken Çin’de örnek verilmiş, o dönemde Çin’e gitmek beklide aylar sürüyordu.

Bu konuyla alakalı bir makale var, hem de makale diyanet yayınlarında. Linki tıklayıp, okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Bu konuda bir çok makale vardır, İlim Müslüman’ın yitik malıdır, peygamberin sözlerini aratıp onları da okuyun.

http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliyayin/yweboku.asp?sayfa=20&yid=25

Makalenin sonundaki uzun paragrafı mutlaka birkaç kez okumanızı istiyorum.

Yukarda ki linkten sadece iki paragraf alıntı yaptım, bakın bakalım, bilenlerle bilmeyenlerin durumuna değiniyor. Linkte ayet ve hadislerin kaynakları var.

“Kime hikmet verilmiş ise ona çok hayır verilmiş demektir.''6(bakara 269) buyurulmuştur. Ayetteki hikmet, yararlı olan bilgi demektir. İnsanlığa yararlı olan bilgi, ona sahip olan için elbette bir üstünlük vesilesidir. Allah Tealâ bilenlerle bilmeyenlerin aynı kefeye konmasının doğru olmayacağını bildirmiş ve:

"(Ey Muhammed) de ki; Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyle düşünür.''7 (Zümer 9)

Yaratan, Ayet'te bilenlerle bilmeyenler bir olurmu derken, Cuma süresinin beşinci ayetinde, bildiklerini yapmayanlar kitap yüklü eşeklerdir, kelamıyla, tüm müslümanları, öğrendiklerini uygulamaya zorlamıştır. Bilgi beceresi veya etiketleri olanlar, elbet bir gün, yapmadıklarının hesabını verecektir. Yarası olan gocunsun.

Efendim şimdi tekrar başa dönelim. Biz ülke olarak hiçbir arabaya sahip degiliz. Buna Tofaş ve Reno’da dahil, bazı kişiler bu arabaları bizim zannediyor, birisi İtalyan patentiyle öbürü ise Fransız patentiyle üretiliyor, yani biri Fransız malı, bir diğeri ise İtalyan malıdır.
Efendim ben çok milliyetçiyim, ben bizim olmayan arabalara binmem, efendim Microsoft bizim değil, internet ve bilgisayar kullanmam, cep telefonunu biz icat edemedik kullanmıyorum. Uçakta nedir? Ben at ve eşekle yolculuk edeceğim gibi saçmalıklar, tamamen çağ dışı kavramlardır, ne dinde ne ilimde nede bilimle bağdaşırlar. Yalnız böyle düşünenler olabilir, onlara da saygı gösterip ayrıca bu soyu tükenenleri korumaya almalıyız. Islah edilmiş tüm canlılar bana göre teknolojik bir üründür, bilim adamları yıllarca bunlar üzerinde çalışmış ve ortaya bir şey koymuş, begeneceksin diyede bir kural yok ama karşı çıkıp yok saymak olayı başka yöne götürür.

Yerli arıcılık yaptığını savunanlar ilk önce dünyada kullanılmakta olan iki çeşit kovan var, bu kovanların birisi Dadant, biriside Langston. Bu kovanlar kime ait hiç düşündünüz mü? diye sorsam birçok kişi cevap veremeyecek, bu kovanlar, iki ayrı papaz tarafından icat edilip, kullanıma sunmuştur. Yerli arıcılık yaptığını iddia edenler ilk önce kara kovan arıcılığına dönüş yapmalı.Mevcut kovanları hemen bırakmalı, çünkü bu malzemelerin aslı bize ait değil.

Arıcılıkta yapılan bilimsel çalışmalar olsun, yıllarca yapılan ıslah çalışmaları olsun, bilimsel olup, ilim ürünlerdir.

Biz ülke olarak bu çalışmaları yapamadık, başkalarının yaptığını kabul etmiyorum diyenler, derdini önce gidip bağlı bulunduğu peygamberine anlatsın. O’na desin ki siz yanlış söylediniz ben daha doğrusunu biliyorum diye muhalefetini beyan etsin. Sizin tarifiniz olan İlim ve irfanı ben kabul etmiyorum deyiversin.

Yukarıdaki makalede bir başka hadis daha vardı.

Peygamberimiz böyle buyurmuş.
“Ya Öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen , ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma (yani bunların dışında kalma) helâk olursun"26


Allah ne verirse her şeyin hayırlısını versin.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2011, 10:12:20 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

vecdiküçükyılmaz

  • Ziyaretçi
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #24 : 25 Kasım 2011, 11:22:48 »
                         Değerli arıcı arkadaşlarım,arıcılık ıslah çalışmaları bloglarda öyle bir düzeye düşürüldüki,sanki ıslah çalışmalarını bilim adamları değilde,arıcılar yapacakmış görünümü kazandı.Islah çalışmalarında en önemli kısmı genetik ilimi ile ugraşan bilim adamları gerçekleştirir.Hangi arıcının labratuvarı var.Hangi gen ,hangi özellikleri taşıyor.Bu soruya cevap verebilecek arıcının ,değil elini ayağını bile öperim.
                          Seleksiyon çalışması yapacagım diyen arıcıda,yalan söyler.Birbirimize katlanmamız lazım.Kimse kimsenin altermatifi değil.Kimseye şu ırkı kullanın diye baskı yapacak ne gücümüz var nede öyle bir dünya görüşüne sahip değiliz.
                          İzole bölge anlayışı,öyle çarpıtıldıki,İzole bölge olarak kabul ettiğimniz hiç bir yer,Avrupadaki veya ABD deki izole bölgelere benzemiyor.Hiçbir arıcı ben izole bölge kuracam,şurası izole bölgedir diyorsa yalan söylüyor.
                          Artvin ve Ardahan izole bölgemi,dışardan arı gitmiyormu,Yazın Artvinin arısı Ardahana,Karslı Arıcı ardahana gitmiyormu,Karslı yüzlerce arıcı Adana,Mersin,Antalyada ne arıyor.Bölgeye Akdeniz sahillerinde kamyon,kamyon arı geliyor takviyeye,erkegi melezlemeye yol açmıyormu.
                          Sen nerden biliyorsunuz diyebilirsiniz,İl ve ilçe Tarım Müdürlüklerleri,arı nakli belgelerine bakabilirsiniz.
                         Sunni dölleme işini yapacak arıcı arkadaşlarımız vardır.Bu sayı gün geçtikcede artacaktır.Sunni Dölleme nedir.Islah çalışması yapılan,herhangi bir ırka ait ana arıların,labratuvar ortamında,Sterilizasyon şartlarına uyularak,erkek arı spermasının ana arıya verilme işlemidir.Daha geniş anlamda aynı özellikleri taşıyan yeni ana arılar elde ekmektir.
                         Irklar konusunda,Tarım Bakanlığının yayınladığı tablo vardır isteyen bakar,hangi ırkı tercih edecekse alır kullanır.İsterse her ırkdan bir tane alır daha iyi mukayese eder.
                         Petekli bal üreten birisi olarak,süzme bal üreten biri ile tartışmak anlamsız olur.Herkesin kendine göre sorunları vardır.
                         Yazılanlar ve yapılan işlemler,uygulanacak teknikler farklıdır. Gelin bunlarıda konuşalım.
                         Bir sene içinde,hiçbir paylaşım yapmayan birisi,kasımın sonunda 12den vurması ne kadar inandırıcı.1982 yılından beri arı ile ugraşan biri olarak ,her hapı yutacak değilim.Islah çalışmasını bütün desteklere ragmen henüz ...... yapamadılar.Baharki kovanlar farklı,sagımdaki kovanlar farklı,organik baldan bahsedebilme için geçiş süresinden,organik denetimdende bahsedilmeli idiayrıca,asfaltlanmayan köy yolu kalmadı,asfalttan 7km hava yolu ile uzak olması gerekirken,kullanılan varroa ilaçlarından bahsedilmemesi,ayrıcı görülen çelişkilerdir.Saglıcakla kalın.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2011, 11:34:20 Gönderen: Arı Bakanı »

ncetin16

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 27
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #25 : 27 Kasım 2011, 17:36:14 »
Değerli arkadaşlarım ve abilerim. Konumuzun dışına çıkmaya vesile olduğum için hepinizden özür dilerim... Ancak;Arı islahında gen kaynaklarını korumanın önemini hepimiz biliyoruz. Bununda Milli bir servet olduğunu biliyoruz.Paylaşımlarda gördük ki resmi belgelerle ihmallerin nelere mal olduklarını...Yazdıklarımı ülkemiz adına bir öz eleştiri olarak kabul edelim. Bugün bunları yazabiliyorsak beklentilerin ve ihtiyaçların değiştiğinin farkına varmamızdandır. Ben 1995 ziraat fakültesi bahçe bitkileri mezunuyum. İyi kötü bitkilerle  ilgili genetik bilgiye  sahibim. Arılarda suni tohumlama ile o dönemlerde tanıştım. Doktora öğrencisi olmadan bu işlerin yapılamıyacağı söyleniyordu. Bu gün bunlar bir arıcılık formunda bir ekip tarafından yapılır hale geliyor... tebrik ediyorum... İlim insanımız hiç bir şey yapmıyor demiyorum. İlim insanlarımızdan bu işleri iyi yönetecek ülkemizde iyi bir kaptana ihtiyaç olduğunu söylüyorum...

osmanbaris

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 10
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #26 : 28 Kasım 2011, 14:01:57 »
Arkadaşlar böylesine güzel bir paylaşım forumunda böyle bir duruma düşürdüğüm için İlk önce Dr.Muhteşem Beyden ve sizlerden özür diliyorum...

Ali Bey ben yazınızda da hatırlattığınız gibi Karniyola geçiş aşamasındayım.Allahın izniyle başarılı olacağımada inanıyorum.

Benim Karniyola geçme nedenim uysal olması değil diğer arı ırklarına göre daha hızlı çoğalması , yüksek bal verimleri ,  kışın bal tüketimlerinin diğer ırklara göre daha az olması gibi özellikleridir.

Uysallığı ise yukarıda saydıklarımın kaymağı oluyor artık.

Dr.Muhteşem Bey sizden tekrar özür diliyorum. Allaha emanet olun!

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #27 : 28 Kasım 2011, 18:43:23 »
              ncetin 16  Hayırlı  Olsun  , Hoş  geldin ;    

   Akademik  kariyerin  oluşu  birde  buna  ameli  bilğin  ile  pekiştirmen  , bu  birikiminide  bizlere  aktarman  mutlu  eder.

   Aklımda  ikin  birde  sitemin  olsun ; Arıcılık Bilgi  Paylaşım  Forumunun  bütün  yükü  Ali  Hocamızda  gibi  duruyor.

  Tabi Dr. Muhteşem  Hocamızın  ,  Emrah  kardeşimiz  birde  Yusuf  Şimşak ,  hocamızın  da  emeklerini  yorumlarını  görmezden  gelemeyiz. Birde  Şekerli  hocamız  vardı..! Onlarada  teşekkürler .

  Bazı  üstadları  buradan  tanıyorum  çok  iyi  arıcı  olduklarınıda  biliyorum  , herhalde  Formu  takip  etmiyorlar  veya  ben  kacırıyorum.

  Şahsen  ben  naçizane  bir  arısı (arıcı  olma  adayı)  olan  birisi  olarak   bazı  forumları  takip  eder  bir  fikrim  olursa  paylaşmak  istiyorum.


Şeref bey;  Siteminde haklısınız diyemeyeceğim, çünkü bahsettiğiniz arkadaşların birçoğu kendi iş hayatlarında çok yoğunlar.

Forumun yükü konusunda, arıcılık forumu o kadar önemsemiyorum, ben istediklerimi her türlü zaten anlatan beriyim. Arıcılık forumunu önemseseydim, blokların faaliyetini düşürür veya yayınlarına son verirdim. Biz bloklardan geldik, belli bir izleyicimiz var. Arıcılık forumu açtığımızda arkadaşlarımızla bloklar aynen faaliyetine devam edilsin kararı alındı. Formda bir çok şeyi hala yapamıyorum, mesela konu taşınacağı zaman Mehmet Yüksel e söylerim o taşır. Ben birkaç kez denedim, konuyu taşıyacağım derken silebiliyorum. Zaten yakında birçok konuyu birleştirmeyi düşünüyorum, bazı yerler çok dağıldı. Biz elimizden geldiğince tecrübelerimizi, yazılarımız resim ve videolarımızla paylaşıyoruz.


 Foruma üye olanlara özellikle isimleriyle üye olu desem de nikle üyelik devam ediyor bende onları direk siliyorum. Çok üyem olsun anlayışına karşıyım, yoksa  şu ana kadar üye olan sayısı 1800 civarında bunların içinde onaylananlar 500 bile değil. Birde üyeliğe zorlayacak olsam konuları üyeler görecek şekilde ayarlarım olur biter. Bizim forumda üye olanla üye olamayan tüm konulara aynı ulaşır, üye olmayanlara herhangi bir kısıtlama yoktur.

Bana hoca denmesine ise kesinlikle karşıyım, bu bana ters. Kendisini hoca zannedenler bilgilerini gıdım, gıdım sizin bununuzdan getire, getire verirken, ben bildiklerimi bir çırpıda anlatıp, karşımdakinin kafasında soru işareti kalmasın isterim, forum sahibi bunu yapmayıp olayı sürüncemede bırakması lazım ama ben yapamıyorum, hocalık ise bana ters. Bundan dolayı bana Ali hocam denmesini kesinlikle istemiyorum. Başka forumlarda acayip bu konuda yalakalıklar olduğu konusunda duyumlarım var, önüne gelen hoca olmuş.
Karşımızda kimse eğilip zor duruma düşmesin, yağ yakmasın istemekteyiz. Zaten benim tarzımı birçok kişi bilir. Önemli olan arıcılığımıza olumlu katkı yapmaktır. Belki forumda bu hissedilmiyor görünebilir ama ülkemizin her yerinde sevenlerimiz var.

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #28 : 28 Kasım 2011, 19:30:06 »
 :-[ nolduki niye özür dilemek gereği duydunuzki. Bir konuda farklı düşündükmü desem yoksa farklı anlaşıldıkmı desem ondan oldu işte  :D

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: ARICILIKTA ISLAH VE ÖNEMİ
« Yanıtla #29 : 30 Kasım 2011, 15:46:01 »
"Ali Bey ben yazınızda da hatırlattığınız gibi Karniyola geçiş aşamasındayım.Allahın izniyle başarılı olacağımada inanıyorum."

Osmanbarış;
Her arı ırkının özellikleri farklıdır. Arıcılıkta ise en çok istenen şey 80 bin nufusu bir arada tutabilmek, herkesin istediği ve bir türlü başaramadığı iştir. Bu 80 bin nufus lafla olmamalı, 20 çıta ful arı olmalı. Bu iş sallamakla olmaz, bu dediğim arı silkelenip tartıldıgında 6 kg civarında olmalı. Çok merak eden 100 veya 200 tane işçi arıyı tartıp, 80 bin nufuslu kolonide kaç kilo arı var hemen bulur.
İnşallah başarılı olursunuz. Başarının oldugu yerde başarısızlıkta vardır. Benim bu konularda kızdığım nokta hayatında hiç bir ırkı tanımayanlar kendisine ne verilmiş ise yemiş, her arıya isim koymuş. Bazı arı ırklarınada takıntı yapmış. Ana arıyı kabul ettiremeyen bile ben karniolu denedim olmadı diyede ortaya çıkmıştır. Gerçekten denersin olmaz ve dersinki ben sezon başından sonuna kadar kullanıp gözlemledim olmuyor, ozaman bu kişiye herkes hak verecektir.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2011, 20:02:58 Gönderen: vecdiküçükyılmaz »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk