Dört Mevsim Arıcılık > Arıcılık Yaz Bakımı

Koloni Yönetimi

(1/2) > >>

Reşattin Sancar:
         Merhabalar,
16-17 çıtalı arının yonetimi  ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Mehmet Yüksel:
Selam Reşattin bey,
Kolonilerde miktarlarını artırma çabasında olduklarından alan vermeniz gerekiyor yani kat atmanız lazım
ve bu katın çoğunluğu klavuz petek olması gerek,bu konuda bloğumda ve bu forumda bir çok yazılar bulunuyor,
zaman buldukca okumanızı tavsiye ederim.

Bu Linkte yazılarımı bulabilirsiniz http://mehmetyuksel1.blogspot.com/2011/05/sabrn-sonu-selamet.html

Arı Bakanı:

Koloni yönetimi ve ızgara kullanımı ile Ali_Turk

Koloni yönetimin en önemli parçalarından birisi ana arı ızgara kullanımıdır. Bir çok arıcı bu uygulamayı bilmiyor ve bir sürü bahaneler üretebiliyor.

Gultepeku:
Teknik arıcılıkta mutlaka Izgara kullanmak gerekir ama hangi arıya , Haziran ayı gelmiş henüz 12-13 çıta arıya ızgara kullansan ne olur kullanmasan ne olur. Doğru dürüst bir arıcılık yapacaksak ilk önce düzgün yumurta atan verimli bir ırk gerekir  , bu kriterleri  Ali Bey  daha önce defalarca yazdınız , yerli arılarımız daha 12-13 çıtalarda ,Oğul problemleri ile uğraşıyoruz. Nektar önlerinden akıp gidiyor toplayacak arı yok. Benim nisan aylarında , yanlış birleştirmeden dolayı anasını kestirdiğim bir arım vardı 6 çıtada 4 çıta yavrulu idi. Nisan ayında doğan karniyol ana döllendi ve şuan 18-20 çıtada 10 çıtada yavusu var. Şunu söylemek istiyorum erken ilkbaharda çok hızlı gelişecek arıya ihtiyacımız var , arımız gelişirse ana ızgarası koyabiliriz. Arıyı  güçlendirip bala çalıştırmak için Bir yöntem daha var ama biz bununla pek ilgilenmiyoruz.                             ( destekleme- köstekleme yöntemi)  bizim arılarımızda tavuğumuzda mutlu :)

vecdiküçükyılmaz:
                                Kadir bey ülkemizde 4 milyon koloninin yarısının ballığı yokki ızgara kullansın.Zaten dörtte üçümüz kuvvetli arıya inanmıyoruz.Bir kısmımızda maskeyle çıplak elle arıya uzatıp a ne kadar sakin arı diyiyoruz.Sezonun finalinde hiç paylaşım yapmayanlar rekorlar kırıyor.O rekor kıranlar nerdeler bloklarında ızgara konusunda hiç bilği vermiyorlar.Kebapcının ızgarası var arıcının ızgarası yok.Ne biçim iş bilmiyorum.Saglıcakla kalın.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git