Gönderen Konu: Arı Bakanı Arıcılık Forum Kuralları  (Okunma sayısı 22145 defa)

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Arı Bakanı Arıcılık Forum Kuralları
« : 14 Ocak 2013, 11:36:44 »
01. Bu forum; 04.05.2007 tarihinde yayınlanan 5651 sayılı kanunla yürürlüğe giren "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi" Hakkındaki Kanun maddelerine göre yayın yapar.


02. Arı bakanı Arıcılık Forumu, tüm amatör veya meslek olarak arıcılıkla ilgilenen ve arıcılığa ilgi duyan herkese, arıcılık bilgi merkezi olmayı hedeflemiştir. Arıcılık forumumuzda arıcılığı daha güzel nasıl yapabiliriz, ülke arıcılığımızı daha ileri nasıl taşırız en büyük hedefimizdir. Arıcılıkla ilgili bilgi, teknik ve tecrübelerin aktarıldığı, arıcılık bilgilerinin paylaşımı hedeflenmektedir.


03. Forumda sahte kimlik kullanmak yasaktır. Forumda takma ad ( nick ) yerine gerçek isimlerinizin kullanılması tercih edilir. Email, web adresi, ticari ya da tescilli marka, spor kulüplerine ait, ırk, din, mezhep vb gibi Takma ad kullanılamaz. Takma adların genel ahlak kurallarına uygunluğu şarttır. Takma ad kullanılsa bile altındaki alana gerçek isimlerin yazılması zorunludur. Forumda kimlik bilgileri ve üyelik bilgileri başlıkları altında iki ayrı bölüm mevcuttur. Her iki bölüme de bilgi girişi yapılması zorunludur. Girdiğiniz bilgilerin doğru olmadığı ve bu maddedeki kuralarla aykırı herhangi bir şekilde tespit edilirse üyeliğinize son verilecektir. Forumda aynı kişi birden fazla isimle üye olamaz.
Nik ile üyelikler kesinlikle kabul edilmemektedir.

Yabancı uyruklu kişilerin üyeliğine izin verilmiyor.

Üyeliği onaylanan kişilerin kendilerini tanıtması, hangi bölge ve şehirden, soru sorulduğunda diğer üyelerin bölgerere göre vereceği cevaplar önemli.

 Arıcılık ülkemizde bölgelere göre oldukça farklıdır, 5-6 ay arıların salkımda olduğu yerler olduğu gibi kışın arıların hiç yavru kesmeden sezonu devam ettirdiği yörelerimizde bulunmakta.



04. Arı bakanı arıcılık Forum'un genele açık bölümünde, Forum Yönetimi üye seçiminde tek taraflı insiyatife sahiptir.
Forum Yönetimi; Forum kullanımının ancak üyeliği onaylanıp aktive edilen üyelerce gerçekleştirildiği göz önüne alındığında, dilediği kişilerin üyeliklerini aktif edip, dilediklerini etmemek veya üyeliği kısmen yâda tamamen reddetmek hakkına sahiptir.
05. Forum üyeliği ücretli değildir ve dolayısıyla "forum üyeliği" üye nezdinde hiçbir hak doğurmaz, tüketicinin korunması hakkında kanuna tabi değildir.
Arı bakanı formuna üye olmayan herkes arıcılık formumuzda yayınlanan tüm bilgilere ulaşma haklarına sahiptir, arıcılık formumuza üye olmayanlara her hangi bir kısıtlama yoktur.



06. Toplumumuzda gayri ahlaki kabul edilecek; nick ( Takma ad), avatar, imza kullananların ve yazışma yapanların mesajları/imzaları/avatarları ilk etapta düzenlenecek ve üye uyarılacak, ikinci seferde ise üyeye haber verilmeksizin üyelik bilgileri askıya alınacak veya silinecektir.



07. Forumumuzun yazım dili, ana dilimiz olan Türkçedir, Bu sebeple Forumdaki kullanımda ana dilimiz olan Türkçemizi kullanmaya, kelimelerin anlamını bozacak şekilde kısaltmalar yapmamaya, alfabemizde olmayan harfleri kullanmamaya özen gösterelim. Kelimelerin anlamını bozacak şekilde kısaltmalar yaparak Önceki tümcede parantez içerisinde yer alan Alfabemiz dışındaki harflerin kullanılması durumunda Üye Forum Yönetimi tarafından uyarılıp bahsi geçen mesaj yada konuda gerekli düzenleme yapılacak, üyenin bunda ısrarcı olup Türkçeyi uygun kullanmamakta direnmesi ya da yapılan uyarılara itibar etmemesi neticesinde, üyeliği askıya alınacak ve forum yönetiminin alacağı kararlar doğrultusunda işlem yapılacaktır.



08. Forum Kullanımında; Konu Başlığı ve Vurgu yapılmak istenek tümce içi kelimeler haricinde Forum standardı olan Font ( Yazı Tipi ), Punta ( Yazı Büyüklüğü ), Color ( Yazı Rengi ) abartılı bir şekilde değiştirilemez ve Bolt
( Kalın Yazı ) karakter kullanılamaz. Konu yada mesajların içindeki bu tip kullanımlar Forum Yönetimi tarafından Üye uyarılmaksızın düzeltilir ve üye bu durum ile ilgili bir uyarı mesajıyla bilgilendirilir. Bu durumun devam etmesi ve ısrarcı tutum neticesinde Forum Yönetiminin alacağı karar uygulanır...



09. Arı bakanı arıcılık forumumuzda; Arıcılıkla ilgili bilgiler paylaşılmaktadır, Cinsellik, Din, Dil, Irk, Cinsiyet, Siyaset, Spor kulübü, Müstehcen içerikli yazılar ve resimler profil bilgilerine, Takma adınıza, imza ayarlarına ve mesajların içerisine yazılamaz ve konulamaz, bu konular hakkında tartışma ortamı yaratılmaz, bu şekilde yazan ve tartışma ortamı yaratan üyeye ikaz verilir, tekrarı durumunda üyeliği sonlandırılır.



10. Üyeler arasında sert tartışma ve polemik (dalaşma) yaratacak mesajlar genele açık forum bölümüne gönderilemez.



11. Üyeler hakkında yapılan konuşmalarda belirtilen kuralların dışında geçen tartışma ya da konuşmaları forum yöneticileri istedikleri zaman kilitleyebilirler. Kilitleme yapıldıktan sonra ilgili konuyla alakalı olarak, forum üyeleri hiçbir şekilde mesaj atamazlar



12. Forumumuz yediden yetmişe herkese açık bir forumdur. Bu sebepten dolayı forumda genel ahlaka aykırı konular ile ilgili mesaj atmak, imajlar eklemek yasaktır. Yazdığımız iletilerde ve gönderdiğimiz mesajlarda sigara, silah, alkol vb. zararlı maddeleri özendirici ifade ve imajların yer almamasına en yüksek düzeyde dikkat edelim.



13. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak internet kültüründe hitap ettiğiniz şahsa ya da topluluğa bağırmak anlamı taşıdığı için, büyük harfler ile yazı yazmamaya özen gösteriniz.



14. Forumumuzda yazılı olan her türlü bilgi, belge, fotoğraf forum üyesini bağlayıcıdır, çıkacak sorunlardan dolayı sitemiz ve yönetimimiz sorumlu değildir, eğer başka internet sitelerinden yazı, resim, belge vs.. paylaşımlar yapacak ise mutlaka yazının sonunda ALINTIDIR ve ........ internet sitesinden alınmıştır (İnternet sitesinin adresi) yazması gerekmektedir. Ticari işletmelere ait internet sitelerinden, alıntı yapılamaz. Bu nedenle doğacak olaylardan dolayı Arı bakanı forum yönetimi sorumlu tutulamaz. Aynı şekilde Arı bakanı formunda da yayınlanan bir yazının diğer sitelerde yayınlanması durumunda forumumuzdan alıntı olduğu yazılmalıdır.



15. Üyeler yeni bir konu / başlık açmadan önce, o konu / başlığın daha önceden açılıp açılmadığını kontrol etmekle mükelleftir. Forum içi arama özelliği kullanılarak konu / başlık aranılabilir. Yöneticiler açılan ilgili, benzer konuları, doğru bölümde açılmamış konuları, tekrar eden konu başlıklarını uyarıya gerek duymadan değiştirebilirler, ya da konuları birleştirirler.



16. Forumda reklam yapılamaz. Konusu ne olursa olsun, yönetimin izin vermediği herhangi bir malın, markanın, sitenin veya forumun doğrudan veya dolaylı yoldan reklamının yapılması kesinlikle yasaktır. İletiler ile kullanılan imza ve avatarlar da bu kapsamdadır.



17. Ayrıca üyelerin kendi aralarında arıcılık ile ilgili her şeyi hibe veya hediye edebilir. Yalnız hibe ve hediye edilecek malzemelerde amaç, eldeki fazlalık veya atıl malzemeyi değerlendirmek olmalıdır. Ticari bir işlem görüntüsü verecek satış ve teklifler yasaktır. Forum yönetiminde bu yönde bir kanaat oluşması halinde, ilgili mesaj silinecektir.


18. Hiçbir üye ticari olarak bağlantılı olduğu bir kuruluşun reklamını yapamaz, kar sağlayacağı tanıtımlarda bulunamaz. Ancak arıcılık malzemelerinin nereden temin edilebileceği konusunda yukarıdaki kurallara bağlı kalmak koşulu ile bilgi paylaşımı yapılmasında sakınca yoktur.



19. Forumda T.C. Anayasasının ve ceza yasalarının suç olarak nitelediği davranışlarda bulunmak, yazılar yazmak, konular açmak kesinlikle yasaktır. 5651 SAYILI “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun” la yasaklanmış; fiil, davranış ve yazışmalarda bulunanların üyeliklerine derhal son verilecektir. Bu kanuna, Türk ceza yasası ve emredici kurallara muhalefet durumunda; talebi halinde savcılık, emniyet ve diğer ilgili makamlara, kullanıcının; IP ve diğer şahsi bilgileri verilecektir.



20. Üyelik sözleşmesini lütfen sizden istendiği şekilde doldurunuz. Foruma üyeliğiniz aktivasyon mailinizi onayladıktan sonra hemen başlayacaktır. Üyelik sözleşmesinde sizden istenilenler hususunda bir eksiklik görüldüğü takdirde forum yönetimi tarafından bu eksikliklerin giderilmesi konusunda bilgilendirileceksiniz. Belirtilen süre içinde bu eksikliklerin giderilmemesi durumunda üyeliğinize son verilecektir



21. Yönetim gerekli gördüğü takdirde kurallar üzerinde değişikliğe gitme, yenilerini eklemeye haizdir. Değiştirilen veya eklenen kurallar, değiştirildiği ya da eklendiği andan itibaren yürürlüğe girmiş kabul edilir. Üyeler forum' a üye olduklarında tüm kuralları kabul etmiş sayılırlar ve forum kurallarını takip etmekle mükelleftirler.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2013, 08:55:05 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Arı Bakanı Arıcılık Forum Kuralları
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2013, 10:06:51 »
Arıbakanı üye panosu.


Arıcılık forumumuzun çok önem verdiğim kurallarından birisi, kişinin kendi ismi ve soy ismiyle foruma üye olması. Arıcı kendi ismini niye gizlesin onu anlamıyorum. Çok özel durumlar olabiliyor, fakat sıradan arıcıların isimleri yerine nik kullanmalarına karşıyım. Bazı kişiler ismi ile üye oluyor ama meil adresinde soy isimleri görünüyor genelde onları onaylıyorum.

Başka bir forumda yazan kişinin burada yazmasınada sıcak bakmıyorum, kişiler hayatlarında bir görüşü benimsemişler ise, durup duruken ben hem Fenerliyim hemde Galatasarayı tutuyorum diyemez en azından bu bana göre yanlış. Yani insan her taraftan olamaz, bir yön belirlemelidirler.

Resimde arı bakanının üye panosu var, forum kurulduğundan bu yana 7 bin kişiye yakın üye olmuş, bunların biz çok azını üye olarak kabul etmişiz, üyemiz olsunda ne yazarsa yazsın, kim olursa olsun dememişiz.
Bu yazıyı asıl yazma nedenim geçenlerde Bursa ziyaretimizde Mirili Fatih abi forumda üye sayısı nedir neden az kişiyiz dedi, bende durumu kendisine ilettim, binlerce kişiyi üye olarak kabul etmediğimi aktardım. O panoyu bir yayınlasana dedi bende aklıma geldi yayınlıyorum.
Resimdeki 6778 nolu üyenin üyeliği kabul edilmedi.
Bizim belli kurallarımız var, begenen olur begenmeyen olur, şunuda belirteyim bizim yaptıklarımızın alayıda doğru degildir mutlaka yanlışlarımız vardır, sonuçta bir çizgimiz var bu çizgide yolumuza devam ediyoruz.

Arıcılıkta bir şeyi begenmeye bilirsin, o zaman neyi eleştiriyorsan onun daha iyisini ortaya koymadığın zaman eleştiriler havada kalıyor.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Arı Bakanı Arıcılık Forum Kuralları
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2013, 09:33:05 »
Arı bakanı arıcılık forumuna üye olacak kişilerin, isimleri ile üye olmalarını istiyoruz. Binlerce kişiyi bu yüzden sildim. Forum kurallarını okuduğunuzda bunun niçin istiyoruz göreceksiniz. Lütfen forum kurallarını okuyun, yeni üyeler kurallarda görecekler, hiç bir marka, kişi ve firmayı hedef alacak kötüleme ve reklam yapamazlar. Foruma üye olmayı 2 ay kapattım dünden beri gene bir sürü kişi nik ile üye olmaya başladı ve bende silmeye başlamış bulunuyorum :(
Bu konuda belki forumda nikli üye var diyenler olabilir, ilk başlarda nik ile üye kabul etmiştik, bundan sonra isim soy isim yoksa üye kabul edilmeyecektir. Üye olmayanlara, arıcılık forumda hiç bir engel yok, tüm konulara üyeler gibi, ziyaretçiler erişebilir sadece soru soramazlar ve yazamazlar.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk