Ana arı üretimi ile ilgili bilgiler > LARVA TRANSFERİ İLE ANAARI ÜRETİMİ

Larva Transferi İle Anaarı Üretimi

(1/5) > >>

Arı Bakanı:
Anaarı üretiminde damızlık şarttır. Dünyanın her yerinde damızlık için büyük çalışmalar yapılmaktadır. Damızlıklar saf hatlardan seçilir. Kullanma melezleri yada hibrit arılarda safların işlenmesiyle elde edilir. Resmi işletmelerdede damızlık zorunlulugu vardır. Anaarı istasyonu denetlendiğinde damızlıkların kimlikleri gösterilmek zorunludur.

Ülkemiz beş farklı ırkımız var diye övünürken Kafkas arısı haricinde elinde başka ırkın saflarını yok etmiştir. Bundan dolayıdırki damızlık fakiri bir ülkeyiz.

Birileri arılığınızdaki iyi kolonilerden anaarı üretin desede, bu yapılan üğretimden ne oldugu belli olmayan anaarılar çıkmaktadır, bunu istediğiniz bilim adamına sorabilirsiniz. Arılığımdaki iyi kovanlarımdan ben iki sene boyunca anaarı ürettim. Hiçte bilimcilerimizin dedigi gibi olmadı, 10 anaarıdan 8 tanesi anacına çekmiyor. Arılığınızdaki begendiğiniz koloninin anaarısı hangi şartlar yerine geldi de süper iş çıkarıyor hiç düşündünüzmü. Bu koloniden anaarı ürettiğinizde ise daha önceki şartları nasıl bir araya getireceksiniz. Damızlıkları zamanında oluşturmuş olsaydık şimdi bu yazılara hiç gerek kalmayacaktı. Zaten bu iş çok basit olsaydı, yabancı bilim adamları ve ünüversiteler bu işin üstünde yıllarca çalışıp hala işi tam çözemedik açıklaması yapmazlardı............



.................
.....................
Resim sitesine resim atıp, linkini buraya almak çok uzun sürmekte, bu haber heralde bir haftada zor bitecek.3-4 resimde resim sitesi kitlenip kalıyor.Bu haberin tamamına 40 cıvarı resim gerekmekte, bir kaçta filim eklenecek. Zaman içinde buraya attıgım resimleri çıkarıp daha güzel resimler atacagım. Haberin aslı ise aşagıdaki linktedir.
http://anaariuretmek.blogspot.com/2008/07/larva-tranferli-anaari-retimi.html

Arı Bakanı:

.....................

............



Bu haberin tamamlanması bir kaç gün sürecektir. Ayrıca aynı sayfaya da haberin tamamı sıgmadıgı için parça parça olacak, konu başlıgını tıkladığımızda hepsi sıralı halde tamamı okunabilecek. Bir habere sıgmıyor, forrm sadece 2 bin karektere izin verdi, fazlasını kabul etmiyor mecburen konuyu parçalıyacam.

Arı Bakanı:


anaarı üretimi ve transfer edilecek larvalar.

Arı Bakanı:


Larvayı petek gözlerinden alamayanlar için, petegin traşlanıp, işlemi kolay hale getirmek.

Arı Bakanı:

Larva transferinde en önemli işlem, alınacak larvadır.
Damızlık koloniden alınan larvaları anasız bir koloniye besletirseniz, larvalar süt içinde kalır. Böyle bir larvayı almak çok kolaydır. Ayrtıca sulu aşılama yapmanıza gerek yok, bu sistem kuru olmasına rağmen acayip suludur ve tutma oranı işlemin sürecine göre çok yüksek olacak.

Not:Anaarı üretimiyle alakalı, forumda istediğimgibi bir çalışma yapamadım.
Bunun nedenlerinden birisi, blok gibi forumda bir iletide istediğiniz alan yok.
Bundan dolayı daha önceki blogumdan yayınlamış oldugum anaarı üretimiyle alakalı yazı ve resimlerimi, buradan paylaşamadım.
En son admine sordum bunu nasıl aşarım diye, abi peşi peşine araya başkası girmeden yayın yap, yazı ve resimlerini paylaş dedi.
Bende daha önceden işi önceden başlatıp, konuyu kilitlemiştim.

Bundan önceki sayfalara ben yayınlarımı sıgdırırm diye düşünüyorum. Konudaki kilidi açtım.

Bir başka notum ise, anaarı üretimiyle alakalı filimlerin çekimleri bitti, bu günlerde montaj yapılacak.
Konunun tamamı, aşagıdaki adresten bakılabilir.

http://anaariuretmek.blogspot.com/2008/07/larva-tranferli-anaari-retimi.html

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git