Gönderen Konu: KARNİYOL ARISI VE BAL HASADI  (Okunma sayısı 5838 defa)

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
KARNİYOL ARISI VE BAL HASADI
« : 11 Ocak 2011, 00:00:44 »

Bu sene Trakya ayçiçek balı istenen gibi olmadı, bir çok arıcı bal hasadı yapmadan yer degiştirdi. Benim bulunduğum köydeki arcıların hiç birisi hasat yapmadan arılarını kadırdılar.
Bizim kullandığımız arılar, karniol bal hasadı videolarımız.
Biz hem hasat yaptık, hamde kolonideki yavruya bakın. Arılarımızı Şile'de sagıp, Trakyaya bırakıp, 24 gün sonra bal hasatına gelindi. Bu kovanın üst katındada bal alındı, filim uzun oldugu için ikiye bölerek yüklemeyi yaptım, aşagıdaki hasab yukardaki videodaki koloninin en üst katıdır.

Bu koloni 30 çıtada çalıştı ve bal geliri iyi olmadıgı halde durum ortada, güçlü arılar nektar akımını buldugunda her zaman gerekeni en kısa sürede yaparlar. Bu koloni 20 çıtada çalışsaydı ne olurdu, onunda videosunu çektik, bazı güçlü kolonileri 20 çıtada çalıştırmışım, bal akımı başladıgında her taraf bal olur, koloni bal blokesinden yavruyu keserdi. Bu konuda ahkamlar kesen ve çok bilenlerinde kanıtlarını önce ben görmek istiyorum, etiket ünvan fark etmez, hodri meydan. Sadece lafla Arıcılık yapılmaz, madem bu kadar yazıp çiziyorsunuz, demekki paylaşım meraklısısınız, o zaman icraatlarınızı görelim, ne dersiniz?    ???
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 10:44:31 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk