Gönderen Konu: GEZGİNCİ ARICILIK  (Okunma sayısı 9064 defa)

ünsal

  • Yeni Üye
  • **
  • İleti: 50
GEZGİNCİ ARICILIK
« : 31 Mayıs 2010, 12:57:00 »
selam arkadaşlar.bir kolonim var.10 mayısta ilaçlamadan dolayı 15 km. uzağa götürdüm.15 gün kaldı.üst kattaki çerçevelerin yarısını anca kabartmış.ilaçtan sonra tekrar eski yerine getirdim.10 haziran itibariyle kestaneye götürüp haziran sonuna kadar orada bırakmak istiyorum. sormak istediğim şu: arıyı gezdirmek doğrumu,yoksa normalmidir. aydınlatırsanız sevinirim

hıfzı

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 12
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2010, 18:45:14 »
ünsal bey a.s inşallah iisinizdir.gezginci olmak çok iyi birşeydir ama siz gelin bana sorun ben yozgatta yerleşik arıcılık yapıyorum.bizim buralarda kış çok yogun geçmekte bitki örtüsü çok az oluyor ve çabuk geçiyor toplasan yozgat merkezde bin beşyüz kovan bulunmakta ama şu mevsimde kovan sayımız on bin kovana çıkıyor tabiki buda gezginci arıcılarımızdan dolayı oluyor ama bizlere çok zararı oluyor .bal döneminde yagmalardan kovanı açamıyoruz.işte bazen gezgincilerin hobi arıcılık yapanlara çok büyük zararları oluyor.ünsal bey sisin sorunuza yanıt veremedim ama konuyu açmanıza sevindim teşekürler kolay gelsin...........

Turan15

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 49
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2010, 09:10:52 »
Gezginci arıcılık!!!!!!
Sabit arıcılık !!!!!!
Hobi arıcılık !!!!!!
Bence Gezginci arıcılık; Yaz demeden kış demeden, börtü böcek demeden, çadırda ve barakada kalan, Yılda en az 3-4 bölgeye arılarını götürerek ekmeğini buradan kazanan arıcıdır.
Sabit arıcılık; genelde karadeniz bölgesinde bağ ve bahçesinde yapılan arıcılıktır.
Hobi arıcılık; ilk başta 2-3 kovanla arının uçuşunu seyretmek için yapılan arıcılıktır,
Ünsal bey siz arınızı gezdirmeye devam edin ayrıca bu arıcılık formunu da takip edin.
Hıfzı bey Sizin kaçtane arıcı arkadaşınız var bilmiyorum ama anladığım kadarıyla hiç yok,
Eğer gezginci birkaç dostunuz olsaydı veyahut sizde birkaç il, ilçe ve köylere arılarınızı götürseydiniz bu düşüncenizin değişeceğini düşünüyorum.

hıfzı

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 12
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2010, 12:23:58 »
Merhaba turan bey benim gezgincilik yapan çok arkadaşım var. Onların muhabeti o çadırda yapılan güzelim patlıcan yemegi o güzelim çayı unutamam.Ben arıcılığı onlardan ögrendim yoksa allahın yarattıgı herkeze yeterde artar bile ama arıcılar arasında belirli mesafe olursa daha iii olmazmı peki turan bey. Benim gibi otuz kovanı olanın ve organik olarak şalışanın yanına mesafesi ikiyüz metre  bir yere tam bin beşyüz ikibin kovan gelirse sizin düşünceniz ne olur anlamak isterdim.Tabiki ben onları suçlamıyorum burada sadece suç tarım il müdürlügünün.  ha turan bey biz ayrıyeten çok misafir perverizdir inş beklerim yozgata......? :) :) :) :)
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2010, 13:05:53 Gönderen: hıfzı altınok »

Turan15

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 49
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2010, 16:07:23 »
Hıfzı bey misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. haşa o konu ile ilgili şahsınıza bir söz söylemedim. sizin yaşadığınızı ben her dönem yaşıyorum. eğer Arıcılar birliği artı il-ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri bu konu üzerinde çalışmalar yapıp Valilikten onay çıkartıyorlar bu konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz eğer sayı gerçekten üzerinde ise ilgili kurumlara itiraz edersiniz, bizim Burdur dada aynı konudan şikayetciyiz ama idare ediliyor. bu arıcılarımızın ortak proplemi, Orman bakanlığı yetkilileri sık sık arıcılık ormanı açtıkları ve açacaklarını söylüyorlar inşallah her ilde ilçede bunlar gerçekleşir de biz arıcılar biraz rahatlarız.
teşekkür ederim.

vecdiküçükyılmaz

  • Ziyaretçi
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2010, 22:20:23 »
   Değerli arkadaşlar,gezginci arıcılıkta istenen belgeler,konaklama belgesi ilaçlama belgesi ve nakil için rapor.Başımdan geçen bir olayı anlatayım.2 sene Adana set yolunda Mıdık mahallesinde portakal bahçesine arı götürdüm.Amca bahçe sahibi bize gelecek sene yine gelecekmisiniz diye sordu.Bende amca ne yapacan dedim.Dediki benim portakalımı ne dölleyecek dedi.Herkes gerçek üretici olsa amca gibi kimse kimseye zorluk çıkarmaz.Tarımsal üretimin artması ,için polinasyonun gerçekleşmesi gerekir.Tarım üreticisi buna inanırsa sorunlarımız ortadan kalkar.Bizlere daha iyi imkanlarla davetiye çıkarırlar.Saglıcakla kalın.

emrah

  • Genel Moderatör
  • Tam Üye
  • *****
  • İleti: 242
Ynt: GEZGİNCİ ARICILIK
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2010, 22:53:15 »
Bende bir olayı anlatayım bazan derlerya burası Türkiye diye aynan böyle.
Benim arkadaşlar Bayburt merkeze bağlı bir köy den arsa almışlar ev yapmışlar etrafınıda çevirmişler.Arılarını götürmüşler hiç bir sorun yaşamadan, şimdi muhtar değişmiş ne olduysa bundan sonra olmuş.Muhtarla aralarında anlaşmazlık çıkınca köy ihtiyar heyeti aralarında imza toplayıp bunları tarıma ,valiliğe şikayet etmişler.Olmuşlar mahkemelik Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tapulu yerin var üstünde evin var ve sen bu mülkünü istediğin gibi kullanamıyorsun.Devlet sana üret diyor teşvik ediyor ama önünede engel koymadan yapmıyor.