Doğal Arı ürünleri > Bal

Ballıkları 9 çıtalı kullanmak.

(1/2) > >>

Dr. Muhteşem Turunç:
Ben her sağımda ssır tarağı ile sır almakdan helak olan biriyim >:( internette kullananları duydum ama doyurucu bir bilgi paylaşımınadda rastlamadım ama bu sene ballıklarımın bazılarını 9 çıtalı olarak kullanıyorum. Burada petekler daha fazla şişirildiğinden sır bıçağı ile sır almak kolay olacak ve ben rahatlayacağım. ;) ayrıca ana ızgarası kullanımayan ballıklarda gözlerin derinlikleri de fazla olacağı için ana yumurta atamıyacak ve tertemiz bir ballık oluşacak kanısındayım ??? uygulayan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

emrah:
Balıklarda 9 çıtayı uygulayan pek yok heralde. Muhteşem abi sen hasatı yaptın senin görüşlerini alalım  ballıklarda 9 çıta kullanımı hakkında.

Arı Bakanı:
Emrah, Muhteşem abi bu gün bal hasadına başladı, üç kovanın balını almış, yağmur başladı diyordu. Ayrıca izine ayrıldı, bal hasadı sonuçlarını görmemiz biraz zaman alabilir. Videolar çekecekti, yanlız başına hasat yapıyor, bizi geçen hafta dinlemedi şimdi ne hali varsa görsün :D

yüksel özsoy:
Aslında mantıklı görünyor. Eger muhteşem abi olumlu sonuclar yazarsa seneye bunu deneriz inşallah.

Dr. Muhteşem Turunç:
Önce sataşanlara selam ederek söze başlayalım ;D kademeli sağım tekniğini kullanarak 10 koloninin ballarını 3 günde sağdım :-\ iyide oldu hani yorulmadım ::) 9 çıtalı ballık kullanımına gelince arkadaşlar çıtalar acayip kabartılmış her biri rahat 4-5 kilo :P ayrıca sır bıçağı ile sırların açılması çocuk oyuncağı ;) video çektikde sıcakdan dolayı üstü çıplak çalıştık sakıncalı yayın uyarısı alırız diye yayınlamıyoruz 8) usta demişken evet tatildeyim..ama hakettik dimi ;)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git