Gönderen Konu: ARI BALI İKİ DEFA ENZİM EDERSE NE OLUR  (Okunma sayısı 5746 defa)

erkanduzce

  • Ziyaretçi
ARI BALI İKİ DEFA ENZİM EDERSE NE OLUR
« : 13 Eylül 2012, 21:38:16 »
arılar nektarı midelerindeki enzimle karıştırıp bala çeviriyor
acaba enzim iki defa olursa ne olur
arıları sağdıktan sonra
bir kova balı tekrar bi kovana verdim
geçen gün sağdım
rengi biraz daha koyulaştı  tadında bır değişiklik farketmedim
ama enzimin iki defa olması balın değerini yada şifasını arttırırmı bilmiyorum
konu hakkında bılgısı  yada duşuncesi olan arkadaşlar
paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: ARI BALI İKİ DEFA ENZİM EDERSE NE OLUR
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2012, 09:11:17 »
Erkan niye böyle bir şeye gerek duydun bilmiyorum ama bu tür denemeler bir kaç kovanda yapılmaz, işin sonunda ulaşmak istediğin nedir?
Balda bir artma veya eksilme oldumu?
Hem balın ikinciye invert edildigini söylemeye çalışıyorsun, verdiğin balı alıp petek gözleri enzim katmadan koymuş olamazlarmı?
Konu hakkında bilgisi olanlar yazsın demişin, bilgi degil daha çok soru oluştu benim kafamda.
Çifte kavrulmuş fındık misali, çift işlenmiş bal ???
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

vecdiküçükyılmaz

  • Ziyaretçi
Ynt: ARI BALI İKİ DEFA ENZİM EDERSE NE OLUR
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2012, 21:40:54 »
                         Degerli arkadaşlar,verilen balın bir kısmı arılar tarafından tüketildiğini anlıyorum.Arı midesindeki nektarı mide özsuyu ile invert ettikten sonra ,hücreye bırakıyor.Verdiğin balın ikinci defa invert etmiş olsada buna gerek yok.Çünkü arı nektarı invert etmeden hücreye bırakmıyor.Balın uzun süre bozulmamasının sebebi içinde bulunan arının mide özsuyudur.Daha anlaşılır bir örnek verecek olursak,agız yolu vücüda giren mikropların bir kısmı bogazımızın etrafında bulunan gangliyonlar tarafından emilerek yok edilmektedir.Mideye kadar inen mikroplar ise mide özsuyu tarafından yok edilmektedir.Mide özsuyunu geçebilen mikroplar ise üre genital sistem ve anal bölgede bulunan lenf sisteminin bezeleri olan gangliyonlar tarafından yok edilmektedir.Balın tüm tatlılardan uzun süre bozulmadan kalmasının sebebi arının nektara kattığı mide özsuyudur.Saglıcakla kalın.