Gönderen Konu: Ana arı çiftleştirme kutusu oluşturmak  (Okunma sayısı 17265 defa)

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Ana arı çiftleştirme kutusu oluşturmak
« Yanıtla #15 : 13 Mayıs 2012, 22:52:15 »
Ali bey,
ne deseniz haklısınız bütün çıtaları tek tek çekip kovanı tamamlayıncaya kadar 30 dk ya yakın zaman harcadığımın farkına vardım.
Enes Emin kardeşimin arı hipnozu tekniğine ihtiyacım var  ;D

Ama elimdeki en iyi cins saf halis mulis Kayserili Anadolu arısı.

Çalışmalarınızda bereket dilerim.

Faruk bey. Şimdi düşünelim, kolonide yavru faaliyeti var ve yavru 35 derecelerde tutulması gerekiyor. Sizde açtınız koloniyi yarım saat oyalanır sanız arıların sabır taşı çatlar ve saldırmak zorunda kalırlar.

Benim bal alma videolarım var, çoğu orijinaldır, kesip biçme yok yani, 20 çıtayı elden geçirip ballarını almam 5-6 dakika sürmüyor.
Koloni kontörlerinde tüm çıtaları çekip bakmaya gerek yoktur, bir kaç çıta çektiğinizde, koloni hakkında genel bir bilgi alabilirsiniz.

Enes Emin'ne neler yapıyorum kimse bilmiyor, bölmelerden şuruplukları çıkartım, dedimki, pet şişelere şurupları doldur,pet şişe kapaklarına delikler aç, sonra  ruşet kovanları aç, en dıştaki çıtayı çıkar, çıtaya şurubu püskürt ve yerine koy sıradan devam, iki, günde 100 ruşet kovanı turluyor, el melekeleri gelişiyor, her geçen gün hızlanıyor, bunu görüyorum, yemlikle şurup verdirsem yatacak :) :)

Boş vaktiniz varsa sizde buyurun hızlanırsınız 8)
Temennileriniz için teşekürler sağ olun.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk